Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Tagg et NRK-svin eller noen som ser på NRK

NRK har valgt å fjerne sin stygge Scrabble-satire med ordet "jødesvin". MIFF har fjernet vår variant som snudde "satiren" på hodet mot NRK. (Montasje: MIFF, foto: Nordiske Mediedager, flickr)
Med dine lisenspenger sprer NRK jødehets og forsvarer det.

Bildet over setter det bare på spissen, slik satire, ifølge NRK, skal gjøre.

  • Oppdatering 26. juli: Etter at NRK valgte å fjerne satirefilmen fra alle sine flater 26. juli, har MIFF oppdatert bildet over.

NRK forsvarer sin heslige satirefilm med mange av de historiske jødefiendtlige stereotypiene slik: «Poenget med denne sketsjen er bare at en mann får et ord i Scrabble som han absolutt ikke kan legge, selv om han da vinner spillet. Redaksjonen valgte ordet «jødesvin» fordi det gjør litt vondt, og det så åpenbart er et ord man ikke kan legge. Vitsen ville ikke ha fungert hvis det var et mindre drøyt ord. Et annet tilsvarende skjellsord kunne blitt brukt, men «jødesvin» inneholder bokstaver som gir mange poeng etter spillets regler.»

Poenget er at NRK IKKE fulgte Scrabbles regler. I Scrabble har man syv bokstaver til å lage ord med, og man kan bare lage ord i kombinasjon med bokstavbrikker som allerede ligger ute på brettet.

NRK brøt spillets regler med det resultat at jøder blir hetset.

Hvis dette ikke hadde føyd seg inn i et mønster fra NRK, kunne kanskje flere sett humoren i dette. NRK bryr seg generelt ikke om det som «gjør litt vondt» for jøder. I 2012 viste en meningsmåling at 95 prosent av norske jøder mener norske mediers presentasjon av nyheter om Israel ofte (70 prosent) eller av og til (25 prosent) er fordreid i negativ retning. Alle vet at NRK er blant de aller verste i denne klassen.

Men NRK har ikke vist seg for gode til å være drøye også de siste årene. Her er bare noen av de groveste eksemplene i omvendt kronologisk rekkefølge fra de to siste årene. Flere eksempler finner du her.

2019

2018

2017


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart