Tagg et NRK-svin eller noen som ser på NRK

Med dine lisenspenger sprer NRK jødehets og forsvarer det.
NRK har valgt å fjerne sin stygge Scrabble-satire med ordet "jødesvin". MIFF har fjernet vår variant som snudde "satiren" på hodet mot NRK. (Montasje: MIFF, foto: Nordiske Mediedager, flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Bildet over setter det bare på spissen, slik satire, ifølge NRK, skal gjøre.

  • Oppdatering 26. juli: Etter at NRK valgte å fjerne satirefilmen fra alle sine flater 26. juli, har MIFF oppdatert bildet over.

NRK forsvarer sin heslige satirefilm med mange av de historiske jødefiendtlige stereotypiene slik: «Poenget med denne sketsjen er bare at en mann får et ord i Scrabble som han absolutt ikke kan legge, selv om han da vinner spillet. Redaksjonen valgte ordet “jødesvin” fordi det gjør litt vondt, og det så åpenbart er et ord man ikke kan legge. Vitsen ville ikke ha fungert hvis det var et mindre drøyt ord. Et annet tilsvarende skjellsord kunne blitt brukt, men “jødesvin” inneholder bokstaver som gir mange poeng etter spillets regler.»

Poenget er at NRK IKKE fulgte Scrabbles regler. I Scrabble har man syv bokstaver til å lage ord med, og man kan bare lage ord i kombinasjon med bokstavbrikker som allerede ligger ute på brettet.

NRK brøt spillets regler med det resultat at jøder blir hetset.

Hvis dette ikke hadde føyd seg inn i et mønster fra NRK, kunne kanskje flere sett humoren i dette. NRK bryr seg generelt ikke om det som «gjør litt vondt» for jøder. I 2012 viste en meningsmåling at 95 prosent av norske jøder mener norske mediers presentasjon av nyheter om Israel ofte (70 prosent) eller av og til (25 prosent) er fordreid i negativ retning. Alle vet at NRK er blant de aller verste i denne klassen.

Men NRK har ikke vist seg for gode til å være drøye også de siste årene. Her er bare noen av de groveste eksemplene i omvendt kronologisk rekkefølge fra de to siste årene. Flere eksempler finner du her.

2019

2018

2017Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise