Tagg et NRK-svin eller noen som ser på NRK

Med dine lisenspenger sprer NRK jødehets og forsvarer det.

NRK har valgt å fjerne sin stygge Scrabble-satire med ordet "jødesvin". MIFF har fjernet vår variant som snudde "satiren" på hodet mot NRK. (Montasje: MIFF, foto: Nordiske Mediedager, flickr)

Bildet over setter det bare på spissen, slik satire, ifølge NRK, skal gjøre.

  • Oppdatering 26. juli: Etter at NRK valgte å fjerne satirefilmen fra alle sine flater 26. juli, har MIFF oppdatert bildet over.

NRK forsvarer sin heslige satirefilm med mange av de historiske jødefiendtlige stereotypiene slik: «Poenget med denne sketsjen er bare at en mann får et ord i Scrabble som han absolutt ikke kan legge, selv om han da vinner spillet. Redaksjonen valgte ordet “jødesvin” fordi det gjør litt vondt, og det så åpenbart er et ord man ikke kan legge. Vitsen ville ikke ha fungert hvis det var et mindre drøyt ord. Et annet tilsvarende skjellsord kunne blitt brukt, men “jødesvin” inneholder bokstaver som gir mange poeng etter spillets regler.»

Poenget er at NRK IKKE fulgte Scrabbles regler. I Scrabble har man syv bokstaver til å lage ord med, og man kan bare lage ord i kombinasjon med bokstavbrikker som allerede ligger ute på brettet.

NRK brøt spillets regler med det resultat at jøder blir hetset.

Hvis dette ikke hadde føyd seg inn i et mønster fra NRK, kunne kanskje flere sett humoren i dette. NRK bryr seg generelt ikke om det som «gjør litt vondt» for jøder. I 2012 viste en meningsmåling at 95 prosent av norske jøder mener norske mediers presentasjon av nyheter om Israel ofte (70 prosent) eller av og til (25 prosent) er fordreid i negativ retning. Alle vet at NRK er blant de aller verste i denne klassen.

Men NRK har ikke vist seg for gode til å være drøye også de siste årene. Her er bare noen av de groveste eksemplene i omvendt kronologisk rekkefølge fra de to siste årene. Flere eksempler finner du her.

2019

2018

2017

Forrige artikkelIsraels begrunnelse for å rive ulovlig oppførte bygninger i det sør-østlige Jerusalem
Neste artikkel– Israelske kunstnere ble avvist på bakgrunn av nasjonalitet, derfor må Diskrimineringsnemnda erklære det ulovlig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.