Hvorfor er hele Israel druknet i Palestina-flagget på Norway Cup?

Se propaganda-partyteltet som er satt for Norway Cup.

Dekorasjon på partytelt som stod på Ekebergsletta i forkant av Norway Cup. (Foto: Jonas Kahn)

Lørdag 27. juli går startskuddet for Norway Cup, verdens største fotballturneringer for barn og unge mellom 10 og 19 år. Klargjøringen er i gang på Ekebergsletta i Oslo. Da Jonas Kahn var i området torsdag formiddag kom han over et partytelt som skapte undring. I takranden av teltet er flere kart som viser Gaza-stripen, Israel og Vestbredden over det palestinske flagget og teksten Palestina på norsk og arabisk.

– Dette kan ikke være riktig at de skal kunne vise hele Israel som Palestina på en barneturnering, sier Kahn til MIFF.

I 2017 forsøkte Palestinakomiteen å bruke Norway Cup til politisk demonstrasjon. Etter at MIFF blåste i dommerfløyta fikk Palestinakomiteen rødt kort av Norway Cup. I etterkant forsøkte Palestinakomiteen sentralt å lyve fra seg om saken.

I 2018 kunne MIFF igjen avsløre at et palestinsk fotballag brøt Norway Cups forbud mot politisk demonstrasjon. Etter at MIFF skrev om saken ble bildet fjernet.

– Norway Cup tillater ingen politiske demonstrasjoner og det tillater heller ikke politiet, sa Hilde Østerkløft, pressetalskvinne i Norway Cup til MIFF i 2017.

Mener du kart/ flagg-montasjen på partyteltet er en politisk demonstrasjon? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

Foto: Jonas Kahn
Foto: Jonas Kahn

Forrige artikkelHva sier det norske folk til Israel som jødisk stat? – eksklusiv meningsmåling
Neste artikkelIsrael vant europamesterskapet i basketball for menn U20
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.