Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Etter MIFF-artikkel ble palestineres politiske misbruk av Norway Cup stanset for tredje år på rad

Kartene på propaganda-partyteltet er nå blitt teipet over av Norway Cups ledelse. (Foto: Jonas Kahn)
Israel-kartet som var plassert over det palestinske flagget ble teipet over av Norway Cup.

Torsdag 25. juli meldte MIFF om propaganda-partyteltet som var satt opp i forkant av Norway Cup.

– Dette kan ikke være riktig at de skal kunne vise hele Israel som Palestina på en barneturnering, sa Jonas Kahn til MIFF.

To dager etter at MIFF satte fokus på saken, og samme dag som Norway Cup åpnet, fikk eierne av partyteltet pålegg om å sette teip over kartene, forteller Arthur Sæmer Timraz, en talsmann for de palestinske lagene, til avisen Vårt Land. Det nektet palestinerne å gjøre. Derfor ble teipingen utført av Norway Cups ledelse, tilsynelatende søndag kveld eller mandag morgen.

Mandag 29. juli kl. 12.55 publiserte Sæmer Timraz en video på en åpen Facebook-gruppe hvor han anklager «Israels venner» for å ha teipet over kartet. Meldingen blir etterfulgt av en rekke hatmeldinger.

Men pressekontakt i Norway Cup, Kjersti Rønholt, bekrefter til Vårt Land 30. juli at teipingen ble utført av Norway Cup.

MIFF kontaktet Norway Cup mandag formiddag, da var vi ukjent med at teipingen var utført. Rønholt svarte kort på følgende måte.

– Norway Cup tillater ingen politiske demonstrasjoner og det tillater heller ikke politiet, sa Kjersti Rønholt. MIFF spurte deretter, omkring kl. 14.00 mandag, om partyteltet med Israel-kartet i Palestina-flagget vil bli/ er bortvist fra Ekebergsletta? Da visste vi ikke at kartene allerede var tildekket med teip.

Det er tredje år på rad at palestinere eller pro-palestinske krefter i Norge forsøker seg på politisk misbruk av Norway Cup. For tredje år på rad er deres forsøk blitt stanset fordi MIFF satte søkelys på saken.

I 2017 forsøkte Palestinakomiteen å bruke Norway Cup til politisk demonstrasjon. Etter at MIFF blåste i dommerfløyta fikk Palestinakomiteen rødt kort av Norway Cup. I etterkant forsøkte Palestinakomiteen sentralt å lyve fra seg om saken.

I 2018 kunne MIFF igjen avsløre at et palestinsk fotballag brøt Norway Cups forbud mot politisk demonstrasjon. Etter at MIFF skrev om saken ble bildet fjernet.

Faksimile av avisen Vårt Land 30. juli 2019.

Relaterte saker


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart