Etter MIFF-artikkel ble palestineres politiske misbruk av Norway Cup stanset for tredje år på rad

Israel-kartet som var plassert over det palestinske flagget ble teipet over av Norway Cup.

Kartene på propaganda-partyteltet er nå blitt teipet over av Norway Cups ledelse. (Foto: Jonas Kahn)

Torsdag 25. juli meldte MIFF om propaganda-partyteltet som var satt opp i forkant av Norway Cup.

– Dette kan ikke være riktig at de skal kunne vise hele Israel som Palestina på en barneturnering, sa Jonas Kahn til MIFF.

To dager etter at MIFF satte fokus på saken, og samme dag som Norway Cup åpnet, fikk eierne av partyteltet pålegg om å sette teip over kartene, forteller Arthur Sæmer Timraz, en talsmann for de palestinske lagene, til avisen Vårt Land. Det nektet palestinerne å gjøre. Derfor ble teipingen utført av Norway Cups ledelse, tilsynelatende søndag kveld eller mandag morgen.

Mandag 29. juli kl. 12.55 publiserte Sæmer Timraz en video på en åpen Facebook-gruppe hvor han anklager «Israels venner» for å ha teipet over kartet. Meldingen blir etterfulgt av en rekke hatmeldinger.

Men pressekontakt i Norway Cup, Kjersti Rønholt, bekrefter til Vårt Land 30. juli at teipingen ble utført av Norway Cup.

MIFF kontaktet Norway Cup mandag formiddag, da var vi ukjent med at teipingen var utført. Rønholt svarte kort på følgende måte.

– Norway Cup tillater ingen politiske demonstrasjoner og det tillater heller ikke politiet, sa Kjersti Rønholt. MIFF spurte deretter, omkring kl. 14.00 mandag, om partyteltet med Israel-kartet i Palestina-flagget vil bli/ er bortvist fra Ekebergsletta? Da visste vi ikke at kartene allerede var tildekket med teip.

Det er tredje år på rad at palestinere eller pro-palestinske krefter i Norge forsøker seg på politisk misbruk av Norway Cup. For tredje år på rad er deres forsøk blitt stanset fordi MIFF satte søkelys på saken.

I 2017 forsøkte Palestinakomiteen å bruke Norway Cup til politisk demonstrasjon. Etter at MIFF blåste i dommerfløyta fikk Palestinakomiteen rødt kort av Norway Cup. I etterkant forsøkte Palestinakomiteen sentralt å lyve fra seg om saken.

I 2018 kunne MIFF igjen avsløre at et palestinsk fotballag brøt Norway Cups forbud mot politisk demonstrasjon. Etter at MIFF skrev om saken ble bildet fjernet.

Faksimile av avisen Vårt Land 30. juli 2019.

Relaterte saker

Forrige artikkelToppledere i UNRWA etterforskes for upassende oppførsel, vanstyre og maktmisbruk
Neste artikkelFædrelandsvennen beviser igjen at de ligger helt i front i Israel-fiendtlighet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.