Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Klassekampen helt i offside på Norway Cup

Dekorasjon på partytelt som stod på Ekebergsletta i forkant av Norway Cup. (Foto: Jonas Kahn)
Palestinerne kan fritt vise sitt flagg på Norway Cup, det er når deres norske venner legger det palestinske flagget rundt kartlinjene til et annet land at det blir en uakseptabel politisk markering.

Hvorfor er hele Israel druknet i Palestina-flagget på Norway Cup? spurte MIFF torsdag 25. juli.

To dager etter at MIFF satte fokus på saken, og samme dag som Norway Cup åpnet, fikk det palestinske laget som eier partyteltet pålegg om å sette teip over kartene, fortalte en talsmann for de palestinske lagene, Arthur Sæmer Timraz, til avisen Vårt Land 30. juli. Det nektet palestinerne å gjøre. Derfor ble teipingen utført av Norway Cups ledelse, tilsynelatende søndag kveld eller mandag morgen. Det var tredje år på rad at opplysninger fra MIFF stanset politisk misbruk av Norway Cup.

Tirsdag 30. juli, etter at teipen som tildekket kartene var blitt borte, valgte Norway Cups ledelse å fjerne hele teltet og erstatte det med et annet.

I sin lederartikkel 31. juli kommenterer Klassekampen saken. «Alle er enige om at Norway Cup ikke skal være en politisk slagmark,» skriver Klassekampen. Samtidig kritiserer avisen Norway Cups ledelse for å ha teipet over kartet (lederartikkelen ble nok skrevet før avisen kjente til at hele teltet ble fjernet).

«Ledelsen i Norway Cup (…) mener seg berettiget til å sensurere de palestinske gjestenes selvsagte rett til å uttrykke hvem de er og hvor de kommer fra. Det burde de holdt seg for gode til,» skriver Klassekampen.

Ifølge Norway Cups nettside deltar fire klubber fra Palestina i turneringen i 2019. Ingen har nektet dem å uttrykke hvem de er og hvor de kommer fra. Norway Cups ledelse har bare slått ned på at deres norske venner har stilt opp med et pausetelt som viser det palestinske flagget over det israelske kartet. Norway Cup har altså slått ned på politisk propaganda, et budskap som går i retning av å nekte det jødiske folk retten til sin egen stat, Israel.

«Det kartet er ikke enerett for Israel. Det er kart over Palestina,» skriver Sæmer Timraz på Facebook onsdag ettermiddag. Dermed bekrefter han nok en gang at dette er en politisk markering som ikke hører hjemme på Norway Cup.

Sæmer Timraz skriver også at han ikke er trener for de palestinske lagene. MIFF har rettet dette i våre artikler, den faktafeilen fikk vi fra avisen Vårt Land.

«Dere må slutte å anklage Palestinakomiteen i Norge for alt med en gang det gjelder Palestina. De har ikke ansvar for dette teltet,» skriver Sæmer Timraz. MIFF har aldri holdt Palestinakomiteen ansvarlig for teltet.

«Vi gir aldri opp kampen for et fritt Palestina,» skriver Sæmer Timraz til slutt. Det er denne kampen han må klare å legge bort når han er på Norway Cup. Klassekampen burde holde seg for gode til å støtte politiske aktivisters aktivitet i en fotballturnering for barn.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart