Til slutt fjernet Norway Cup teltet hvor kartet av Israel var druknet i et Palestina-flagg

Da teipen over kartet ble borte, fjernet Norway Cup hele propaganda-partyteltet.

Propaganda-partyteltet ble også brukt på Norway Cup ifjor, ifølge dette tipserbilde tatt 2. august 2018. (Foto: Privat)

Hvorfor er hele Israel druknet i Palestina-flagget på Norway Cup? spurte MIFF torsdag 25. juli.

To dager etter at MIFF satte fokus på saken, og samme dag som Norway Cup åpnet, fikk det palestinske laget som eier partyteltet pålegg om å sette teip over kartene, fortalte en talsmann for de palestinske lagene, Arthur Sæmer Timraz, til avisen Vårt Land 30. juli. Det nektet palestinerne å gjøre. Derfor ble teipingen utført av Norway Cups ledelse, tilsynelatende søndag kveld eller mandag morgen. Det var tredje år på rad at opplysninger fra MIFF stanset politisk misbruk av Norway Cup.

Tirsdag 30. juli, tidlig på kvelden, meldte Sæmer Timraz på en åpen Facebook-gruppe for palestinske lag i Norway Cup at partyteltet med flagg og kart på var tatt ned av Norway Cup. «Det er satt opp et nytt telt på samme sted,» skriver han. Bildet viser et kommersielt partytelt med logoene til et norsk selskap.

Som forklaring skriver Sæmer Timraz: «De [Norway Cups ledelse] ville at teipen på teltet skulle stå. De sa at hvis det ble tatt vekk så skulle de ta ned teltet. Jeg har ikke rørt teipen. Om det er vinden eller regnet som har gjort det kan jeg ikke vite. Vi betalte 20.000 kr for det teltet, så jeg regner med at Norway Cup tar på seg ansvaret hvis teltet har blitt ødelagt.»

MIFF vet ikke hvem som har fjernet teipen hvor kartet av verdens eneste jødiske stat var druknet i et Palestina-flagg. Det kan jo ha vært andre enn vinden eller regnet. I hvert fall har nok Norway Cups ledelse forstått at det ikke ville være tilstrekkelig blokkering av den politiske markeringen med ny teiping.

MIFF vet derimot at propaganda-partyteltet ble brukt på Norway Cup også i 2018. Fra en kilde som ønsker å være anonym har vi mottatt et bilde av teltet slik det stod på Norway Cup 2. august 2018 (se bildet i toppen).

– Jeg var selv på Norway Cup i 2018 og ble forferdet over at palestinerne fikk vise fram det samme teltet som i år, samt spille politisk musikk, sa kilden til MIFF tirsdag.

Det var først etter at MIFF satte fokus på teltets politiske propagandabudskap at Norway Cups ledelse reagerte. Vi har en følelse av at teltet aldri mer vil bli brukt på Norway Cup.

Forrige artikkelVestlige diplomater: – Israelsk F-35 rammet iranske raketter i Irak
Neste artikkel– Utenriksdepartementets nye ord er en forbedring
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.