Her støtter Senterpartiet boikott av Israel

MIFF måtte undersøke om NRKs valgomat var korrekt.

Lærdalsøyri er et tettsted og administrasjonssenteret i Lærdal kommune i Sogn og Fjordane. Bildet er fra 2006. (Foto: Frode Inge Helland, Wikimedia Commons)

En MIFF-tipser ble overrasket da han så dette resultatet i NRKs valgomat før kommunevalget.

Er det virkelig slik at Senterpartiet mener Lærdal kommune bør boikotte Israel, og mener de det mer enn Sosialistisk Venstreparti? På nasjonalt plan, og også i en rekke kommunale voteringer de siste årene, har Senterpartiet stemt imot ulike boikottforslag.

Lærdal-ordfører Jan Geir Solheim. (Foto: Senterpartiet)

Vi måtte undersøke saken med Senterpartiets Lærdal-ordfører Jan Geir Solheim.

Støtter Senterpartiet i Lærdal boikott av Israel, slik NRKs valgomat hevder?

Ja, det gjør vi.

Er det gjort noe vedtak på det i kommunen?

Nei.

Går Senterpartiet i Lærdal inn for å fatte vedtak om kommunal boikott av Israel i neste periode?

Nei, ingen planer om det.

MIFF har spurt Senterpartiets ledelse om også andre lokallag i partiet går inn for boikott, og hvordan partiet stiller seg i saken.

– Hva våre politikere mener lokalt, kan de svare for. Det står de fritt til. Men dette er ikke Senterpartiets syn nasjonalt, vi støtter ikke en boikott. Det kan du og se av behandlingene som har vært i Stortinget, svarer Lars Vangen, leder av kommunikasjonsavdeling i Senterpartiets stortingsgruppe.

Ved forrige kommunevalg fikk Senterpartiet 46,4 prosent av stemmene i Lærdal. Kommunen har omkring 2200 innbyggere. Lærdal kommune er vennskapsby med den palestinske byen Jeriko på Vestbredden.

Forrige artikkelKilder: Droneangrepet i Beirut utsetter Hizbollahs rakett-program i lang tid
Neste artikkelVM-gull til Israel i judo!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.