Hva Mahmoud Abbas må få høre fra Erna Solberg

Denne uken er PA-president Mahmoud Abbas på besøk i Oslo.

Statsminister Erna Solberg og PA-president Mahmoud Abbas møtte hverandre under toppmøtet i Den Afrikanske Union i februar 2019. (Foto: Facebook-siden til Mahmoud Abbas)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Her er hele brevet som MIFF har sendt til statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide 17. september 2019.

Vi ser at dere denne uken skal motta president for de palestinske selvstyremyndigheter (PA) Mahmoud Abbas. Et av formålene er å diskutere «tiltak som kan styrke mulighetene for en forhandlet to-statsløsning», ifølge Utenriksdepartementet.

Det er godt kjent at Abbas gjennom mange år har nektet å forhandle med Israel. Helt tilbake til 1930-tallet har arabisk/palestinsk side avvist å dele landet med en jødisk stat. Senest 10. august i år talte Abbas om å «marsjere inn i Jerusalem med millioner av krigere».

Før deres samtaler med Abbas vil vi gjerne minne om fire hovedpunkter i MIFFs notat til Utenriksdepartementet 13. april 2018.

Norge må avvise palestinernes krav til såkalt «rett til å vende tilbake»
PA krever at alle etterkommere til 1948-flyktningene skal ha «rett til å vende tilbake» til sine tidligere eiendommer i det som i dag er Israel. Anslagene på hvor mange som skal ha denne «retten», varierer fra ca. 5 millioner opp til 11 millioner. Ingen av de andre flyktninggruppene fra tiårene etter andre verdenskrig har fått noen tilsvarende rett. Det hører med i bildet at flere jøder har flyktet fra arabiske land, de fleste til Israel, enn arabere fra Israel.

Norge må støtte Israel som et nasjonalt hjemland for jøder
Abbas sier «absolutt og kategorisk» nei til å godta Israel som en jødisk stat. Samtidig leder han selvstyremyndigheter som i gjeldende lov definerer seg selv som islamsk og arabisk, med «sharia som grunnlag for lovgivningen». Dette gjør at alt snakk om fred og tostatsløsning fra Abbas´ side er et spill for galleriet uten noe reelt innhold.

Norge må presse PA til å avvikle deres skalerte belønningssystem for dømte terrorister
Det jødiske folkets tilknytning til Israel generelt og Jerusalem spesielt blir jevnlig benektet av palestinske ledere, inkludert Abbas. Det er ikke bare historien som skal utviskes. Daglig utbetales belønninger på over tre millioner kroner til palestinere som er dømt for drap på jøder.

Norge må presse PA til å stanse indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skole og offisielle media
Konsekvensen av å feie dette under teppet de siste tiårene, er at grunnlaget for fredelig sameksistens mellom israelere og palestinere er blitt undergravd. For eksempel ble 17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel drept i et terrorangrep fredag 23. august 2019. Vi har hittil ikke registrert noen fordømmelser av drapet fra Abbas og palestinske selvstyremyndigheter.

I møter med Abbas må han få klar beskjed: «Det finnes 57 muslimske land hvorav 22 er arabiske. Det store hinderet for fred, er at du og de andre palestinske lederne ikke godtar at verdens eneste jødiske stat kan forbli jødisk. Dette kan Norge ikke godta.»

Med vennlig hilsen,

Bengt-Ove Nordgård, styreleder MIFF

Conrad Myrland, daglig leder MIFF

Forrige artikkelNorsk-israelsk familie bor midt i skuddlinjen til Hizbollahs raketter
Neste artikkelDødt løp mellom Netanyahu og Gantz
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.