Ny grov løgn mot Israel fra Fagforbundets landsstyre

Anklager Israel for etnisk rensing i Øst-Jerusalem, i et område hvor den arabiske befolkningen er blitt femdoblet de siste 52 årene.
Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)

19. september publiserte landsstyret i Fagforbundet en resolusjon med overskriften Regjeringen må ta avstand fra Israels etniske rensing. «Israel okkuperte Øst-Jerusalem etter seksdagerskrigen i 1967, og annekterte byen i 1980. Siden har Israel gjort livet for palestinere i Øst-Jerusalem vanskeligere og vanskeligere. Målet ser ut til å være å fordrive palestinerne fra byen, for å oppnå at minst 70 prosent av Jerusalems innbyggere er jøder,» innleder fagforeningslederne.

«Landsstyret i Fagforbundet krever at den norske regjeringa arbeider internasjonalt for å stoppe den etniske rensinga av Øst-Jerusalem, og at den foreslår internasjonale, økonomiske straffetiltak mot Israel hvis de gjennomfører valgløftet om annektering av Jordandalen og områdene med ulovlige bosettinger på Vestbredden,» konkluderer resolusjonen.

Store Norske Leksikon skriver om etnisk rensing: «betegnelse for å fordrive en folkegruppe fra et nærmere angitt landområde ved hjelp av tvangsmidler, press eller frykt.»

Israel vant kontroll over hele Jerusalem i 1967. Den gang var det 67.609 muslimer og kristne i byen. For å forenkle, regner vi alle disse som arabere/ palestinere, selv om det blant både muslimer og kristne vil være mindre grupper som tenkte og tenker på seg selv med andre nasjonale identiteter (armenere, kurdere, tyrkiske, tsjerkessere etc.)

28 år senere hadde antallet arabere/ palestinere økt til 196.800, nesten en tredobling.

48 år senere hadde antallet arabere/ palestinere økt til 319.700, nesten en femdobling.

Det er dette Fagforbundets landsstyre kaller «etnisk rensing». Tro løgnen den som vil.

Andre kommentarer

Resten av Fagforbundets resolusjon beskriver situasjonen for palestinerne i Øst-Jerusalem på en ekstremt ensidig måte. De nevner ikke at Israel har tilbudt statsborgerskap til de arabiske innbyggerne i Jerusalem, heller ikke at dette tilbudet fremdeles står ved lag for dem som vil. De nevner ikke hvorfor Israel har bygd en sikkerhetsbarriere i området.

«På den okkuperte Vestbredden ekspanderer Israel med stadig nye bosettinger,» skriver Fagforbundet. Dette stemmer ikke. Til tross for 50 år med utbygging av israelske bosetninger er ikke arealet som bosetningene legger bånd på større enn 3 (tre!) prosent (ifølge Fagforbundet og Norsk Folkehjelp) eller 2,7 prosent (ifølge NRK). De siste 20 årene er det ikke etablert noen større nye bosetninger, og antallet boliger bygd i bosetninger har vært mye lavere under Netanyahus siste statsministerperioder enn under Oslo-prosessen på 1990-tallet.

Torsdag 30. mars 2017 publiserte NTB en artikkel med overskriften: Israel godkjenner ny bosetning for første gang på flere tiår. Israels utbygging etter 1997 har først og fremst kommet som fortetting i allerede etablerte bosetninger.

Israel avviser bestemt at bosetningene på Vestbredden er ulovlige. Det har vært jødisk bosetning i Judea og Samaria i flere tusen år og gjennom Palestinamandatet som ble vedtatt av Folkeforbundet i 1922 har det jødiske folket også fått folkeretten på sin side i bosetning av området, argumenter israelske myndigheter. Fagforbundet burde kanskje begynne med å stanse nordmenn fra ulovlig bosetning?

Resolusjonen føyer seg inn i et mønster fra Fagforbundet. I 2017 ville landsmøtet «stille Israel til ansvar for sine krigsforbrytelser». Saken skulle ikke bli prøvd for en domstol, dommen hadde Fagforbundet allerede felt over – den jødiske staten er skyldig.

Fagforbundet skriver så vakkert i sitt Prinsipp- og handlingsprogram 2013-2017 om «et sterkt vern mot diskriminering». De vil ha lovforbud og nulltoleranse for diskriminering i arbeidslivet. Med sine alliansepartnere vil de være aktive i kampen «mot all form for diskriminering». Dette arbeidet er endog «en prioritert oppgave». Ser ikke Fagforbundets medlemmer hvilken grusom diskriminering av verdens eneste jødiske stat de er med på?

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelBahareh Letnes er et ektefødt barn av den islamske revolusjonen
Neste artikkelDefinisjonen på å kaste blår i øynene
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise