Den store skrønen i statsbudsjettet

Hvordan kan palestinerne ta Norge alvorlig?

Siv Jensen, Ine Marie Eriksen Søreide og Erna Solberg 20. oktober 2017. (Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor, flickr)
Siv Jensen, Ine Marie Eriksen Søreide og Erna Solberg 20. oktober 2017. (Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor, flickr)

«Norsk bistand til Palestina går ikke til palestinske fanger,» hevder regjeringen i statsbudsjettet.

Samtidig skriver regjeringen at «prioriterte innsatsområder inkluderer budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter (PA)».

La oss ta det med teskje:

1. Palestinske selvstyremyndigheter gir hver måned over 100 millioner kroner til palestinske fanger. Dette inkluderer ikke PAs utbetalinger til familiene til døde terrorister, eller «martyrer» som palestinerne kaller dem. Totalt brukte PA i 2018 over 3,1 milliarder kroner på ulike utbetalinger til personer involvert i terrorisme. Dette utgjør om lag 7 prosent av budsjettet.

En av dem som får belønning er barnemorderen Asam Barghouti. Han var blant annet med på å skyte mot et busstopp fullt av israelere. En gravid kvinne ble skutt og alvorlig skadet. Skadene gjorde at barnet hennes måtte forløses med hastekeisersnitt. Etter tre dager på sykehus døde det nyfødte barnet.

Tre palestinere som var hovedmenn i lynsjingen av to israelere i 2000 har fått til sammen over 4,7 millioner kroner i belønning hittil.

Det finnes en stor mengde andre eksempler.

2. Norges bistand går til palestinske selvstyremyndigheter. Så lenge Norge gir generell budsjettstøtte til PA kan de flytte rundt på pengene som de vil. De siste månedene har PA valgt å kutte i lønnsutbetalinger til vanlige offentlige ansatte, men opprettholdt utbetalinger til fanger på samme nivå. Bedre bevis på at statsbudsjettet inneholder en skrøne finner du ikke.

Hele avsnittet i statsbudsjettet lyder: «Norsk bistand til Palestina går ikke til palestinske fanger. Norge har ved flere anledninger gjort det klart for de palestinske selvstyremyndighetene at den nåværende fangestøtteordningen er uakseptabel og må avvikles. Norge arbeider sammen med andre sentrale givere for å avvikle den eksisterende ordningen.»

Hvordan vil palestinerne ta Norges formaninger alvorlig når de ser at regjeringen velger å tro på og videreformidle deres egen løgn?

Høsten 2018 klaget MIFF regjeringen inn for Riksrevisjonen. Vi ba Riksrevisjonen granske om Utenriksdepartementet ved sin generelle budsjettstønad til palestinske selvstyremyndigheter gjør seg skyldig i brudd på Straffelovens forbud mot terrorfinansiering og oppfordring til terror og/eller gjør seg skyldig i brudd på Straffelovens forbud mot hatefulle ytringer. Det er på høy tid at Riksrevisjonen tar vårt varsel opp igjen av skuffen.

Forrige artikkelNetanyahu lover midler til å bekjempe voldsbølgen i israelsk-arabiske byer
Neste artikkel– Hvordan forklare til en fireåring at det er folk som vil jødene vondt?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.