– Hvordan forklare til en fireåring at det er folk som vil jødene vondt?

Et hjertesukk fra en norsk jøde.
«Enda tristere synes jeg det er når datteren min på 4 år, spør meg hvorfor folk sier til henne at Israel ikke finnes.» (Illustrasjonsfoto: Bryan Doane, flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Søndag 6. oktober skrev Ayelet Azoury følgende hjertesukk på Facebook.

«Kjenner jeg blir veldig oppgitt over hva som skjer i landet vårt. Det er trist når min mann som er religiøs jøde ikke kan gå med kipa i Oslo, uten å bli kalt jævla jøde eller jævla zionist.

En nydelig shabbat morgen etter gudstjenesten, blir til en sabbat hvor man heller er redd og bekymret for framtiden i Norge. Det er et tydelig hat over jødene som foregår i Oslo og mange klarer ikke å skille mellom Israel/Palestina konflikten og blander jøder som bor i Norge midt oppi dette. Kipaen er veldig viktig for ham som religiøs jøde.

Enda tristere synes jeg det er når datteren min på 4 år, spør meg hvorfor folk sier til henne at Israel ikke finnes. Noen har antagelig spurt henne hvor hun kommer fra, og hun svarer selvsagt fra Israel. Hun er født i Jerusalem. Hvordan forklare dette til en fireåring, at det er folk som vil jødene vondt?

Norge, landet jeg ble født og oppvokst i, men har måtte kjenne på kroppen på skolene jeg har gått på hvordan det er å ha jødisk bakgrunn eller lærere som ikke har tatt det alvorlig nok. For antisemittismen i Norge finnes jo ikke! Man snakker om handlingsplan, men jeg tror det ikke vil bli noe forandring før jødene får en unnskyldning fra landa de ble kastet ut av. Ønsker man dialog, bør man begynne med en unnskyldning…….Norge, lær av historien din før det er for seint!»

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise