– Hvordan forklare til en fireåring at det er folk som vil jødene vondt?

Et hjertesukk fra en norsk jøde.

«Enda tristere synes jeg det er når datteren min på 4 år, spør meg hvorfor folk sier til henne at Israel ikke finnes.» (Illustrasjonsfoto: Bryan Doane, flickr)

Søndag 6. oktober skrev Ayelet Azoury følgende hjertesukk på Facebook.

«Kjenner jeg blir veldig oppgitt over hva som skjer i landet vårt. Det er trist når min mann som er religiøs jøde ikke kan gå med kipa i Oslo, uten å bli kalt jævla jøde eller jævla zionist.

En nydelig shabbat morgen etter gudstjenesten, blir til en sabbat hvor man heller er redd og bekymret for framtiden i Norge. Det er et tydelig hat over jødene som foregår i Oslo og mange klarer ikke å skille mellom Israel/Palestina konflikten og blander jøder som bor i Norge midt oppi dette. Kipaen er veldig viktig for ham som religiøs jøde.

Enda tristere synes jeg det er når datteren min på 4 år, spør meg hvorfor folk sier til henne at Israel ikke finnes. Noen har antagelig spurt henne hvor hun kommer fra, og hun svarer selvsagt fra Israel. Hun er født i Jerusalem. Hvordan forklare dette til en fireåring, at det er folk som vil jødene vondt?

Norge, landet jeg ble født og oppvokst i, men har måtte kjenne på kroppen på skolene jeg har gått på hvordan det er å ha jødisk bakgrunn eller lærere som ikke har tatt det alvorlig nok. For antisemittismen i Norge finnes jo ikke! Man snakker om handlingsplan, men jeg tror det ikke vil bli noe forandring før jødene får en unnskyldning fra landa de ble kastet ut av. Ønsker man dialog, bør man begynne med en unnskyldning…….Norge, lær av historien din før det er for seint!»

Forrige artikkelDen store skrønen i statsbudsjettet
Neste artikkelTrumps passive politikk overfor Iran skaper frykt for et angrep mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.