LO-Aktuelt feilinformerer om Netanyahus valgløfte

Faktasjekk.

Netanyahu holdt tale på Hatzerim flybase torsdag 27. juni. (Foto Kobi Gideon/GPO)

I LO-Aktuelt 9/2019 skriver journalist Anne Siri Renå: «I forbindelse med valget i Israel i september sa Benjamin Netanyahu at han vil annektere hele Vestbredden hvis han får fortsette som statsminister.»

Det er faktisk feil.

Netanyahu sa at han vil legge de israelske bosetningene på Vestbredden og Jordan-dalen under israelsk suverenitet. Bosetningenes innegjerdede eller patruljerte områder utgjør om lag 3 prosent av arealet av Vestbredden (ifølge Norsk Folkehjelp og Fagforbundet – LO-Aktuelt burde kunne ta deres informasjon for god fisk). Avgrensningen av Jordan-dalen som Netanyahu viste på et kart utgjør om lag 22,3 prosent av Vestbredden, ifølge den sterkt Netanyahu-kritiske organisasjonen Peace Now. Netanyahus valgløfte gjaldt altså ikke hele Vestbredden, men noe som sannsynligvis er godt under en tredel.

MIFF har kontaktet LO-Aktuelt og bedt om en korreksjon i neste utgave.

Oppdatering 14. oktober: LO-Aktuelt har lovet å rette opp feilen i neste utgave.

Forrige artikkel600 politifolk skal stanse voldsbølgen
Neste artikkel– Synagogeangrepet i Tyskland var ikke et sjokk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.