Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Representant for palestinsk etterretning havner i norsk fengsel

Loai Deeb fotografert i FNs menneskerettighetsråd 18. mars 2019. (Foto: Privat)
Loai Deeb fotografert i FNs menneskerettighetsråd 18. mars 2019. (Foto: Privat)
Gulating lagmannsrett bekrefter dommen mot palestineren Loai Deeb.

I januar 2019 fant Stavanger tingrett palestineren Loai Deeb skyldig i «grov økonomisk kriminalitet, dokumentfalsk og menneskesmugling», ifølge Stavanger Aftenblad. Deeb mottok i løpet av noen få år omkring 140 millioner kroner fra to syriske brødre i De forente arabiske emirater, skriver avisen i en dybdeserie om Deeb.

14. januar skrev Aftenbladet: «Nå viser det seg at den plutselige pengestrømmen til Deebs bankkontoer begynte samtidig som han startet arbeidet med å smugle en gåtefull, iransk statsborger inn i Norge og Schengen-området. En sentralt plassert myndighetskilde har tidligere uttalt til Aftenbladet at denne personen trolig var en agent fra Iran.»

Stavanger tingrett dømte Deeb til fire og et halvt års fengsel. Deeb har anket dommen. Han er også slått personlig konkurs. Kemneren i Sola mener Loai Deeb skylder drøyt 17,3 millioner i ubetalt skatt, ifølge Aftenbladet. Deeb ledet en «menneskerettighetsorganisasjon» preget av fryktkultur, ifølge tidligere ansatt.

I september 2018 meldte NRK at palestinsk etterretning stod bak opprettelsen av Deeb og hans «menneskerettighetsorganisasjon» GNRD.

– Vi trengte en stemme og en stor organisasjon som kunne gi oss makt i FN og på den internasjonale arenaen, sa en kilde i palestinsk etterretning til NRK.

I 2014 undertegnet Deeb, sammen med andre, et brev til den norske regjering på vegne av Kirkens Nødhjelp, Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, KFUK-KFUM Global, Stiftelsen Karibu, Kvekerhjelp, og Sabeels venner i Norge.

Noen fortsetter tydeligvis å sette pris på Deebs tjenester. Mandag 18. mars 2019 var han å se i hovedsalen til FNs menneskerettighetsråd i Genève. På et bilde som ble offentliggjort av MIFF 20. mars 2019 stod Deeb i samtale med representanter for andre pro-palestinske organisasjoner.

Mandag 18. mars var dagen da FNs menneskerettighetsråd drøftet «menneskerettighetssituasjonen i Palestina og andre okkuperte arabiske områder». Dette er en hel dag som brukes til fordømmelse av Israel. Blant landene som fordømte Israel var blant andre: Saudi-Arabia, Cuba, Egypt, Libanon, Iran, Nord-Korea, Nicaragua, Sudan, Tyrkia, Russland, Kina, Libya, Qatar, Irak, Jemen, Somalia, Pakistan, Bahrain og Algerie.

Her følte nok Deeb seg hjemme.

Denne uken ble Loai Deeb dømt i Gulating lagmannsrett til 4,5 års fengsel for å ha underslått 11 millioner kroner, ifølge NTB. I sin notis fra 3. desember nevnte ikke nyhetsbyrået Deebs tette kobling til palestinsk etterretning ellers hans rolle i FNs menneskerettighetsråd så sent som i mars i år.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart