Senterpartiet og halve FNB reddet Stavanger fra skam

Rødt kom med et forslag som ikke hadde rammet Israel, men tvunget kommunen ut av mange internasjonale investeringsfond.
Dersom kommunestyret følger Rødts forslag vil Stavanger måtte holde seg borte fra mange av verdens største selskaper. (Foto: Keith Dixon, flickr)

Mandag 16. desember meldte MIFF at Rødts Israel-hat truer med å utestenge Stavanger kommune fra den internasjonale økonomien. MIFF kunne gjengi fra mailutveksling mellom kommunestyrerepresentanter hvor Rødt først foreslo en sanksjon mot Israel, for deretter å endre formuleringen slik at den ikke rammet Israel i det hele tatt, men truet med å utestenge kommunen fra store deler av den internasjonale økonomien.

Da forslaget endelig ble realitetsbehandlet i kommunestyret mandag ettermiddag, presenterte Rødt, i samarbeid med SV, et tredje forslag:

«Kommunens investeringer skal ivareta menneskerettigheter og skal samsvare med FN Global Compacts prinsipper for investeringer. Kommunestyret ønsker å presisere at Stavanger kommune, så langt som mulig, skal avstå fra å investere mot selskaper som produserer varer på områder som er okkupert i strid med folkeretten og som opererer på tillatelse fra okkupasjonsmakter. Kommunestyret ber kommunedirektøren komme tilbake med en egen sak som vurderer hvordan dette er ivaretatt i det vedtatte finansreglementet, da særlig med henvisning til prinsipp 1 og 2 i FNs Global Compact prinsipper.»

Også dette forslaget falt. 33 stemte for og 34 stemte imot, opplyser kommunestyremedlem Mats Danielsen (FrP). Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) delte sine seks stemmer i to, Senterpartiets tre representanter stemte imot, en fra Høyre støttet forslaget. Dersom ikke halvdelen av FNB og Senterpartiet hadde avvist Rødts forslag, ville forslaget blitt vedtatt, men de brøt med det politiske flertallet de er en del av for å senke det ekstreme forslaget.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise