– Et iransk angrep mot alle norske Israel-venner

MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård er rystet over TV2s avsløring søndag kveld. – Dette viser nok en gang hvor blåøyd mange i Norge har vært overfor Iran, sier Nordgård.

Bengt Ove Nordgård er styreleder i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Bengt Ove Nordgård er styreleder i MIFF. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

I april 2016 stanset Politiets sikkerhetstjeneste (PST) en iransk etterretningsagent i hagen til en etnisk norsk mann. Han er en sentral person i en pro-israelsk organisasjon i Norge, melder TV2 søndag 12. januar.

– Det var skremmende å se hvordan Iran opererer. Dette var et angrep ikke bare mot alle norske Israel-venner, men på norsk ytringsfrihet og organisasjonsfrihet generelt. Nå er det viktig at det kommer en sterk politisk reaksjon, sier Bengt-Ove Nordgård, styreleder i Med Israel for fred (MIFF).

– Spionering og skremmende oppførsel mot norske borgere på norsk jord av en fremmed makt er totalt uakseptabelt, sier Nordgård.

MIFFs styreleder merker seg at den iranske aksjonen i Norge ble utført i april 2016, mens Barack Obama fortsatt var president og atomavtalen med Iran var i god behold. Irans aksjon kom ikke i de siste årene med økt konfrontasjonsnivå og sanksjoner.

– Denne episoden fra Norge viser bare hvor viktig det er at det internasjonale presset mot Iran blir forsterket. Israel står ikke bare overfor fiender som kaster stein, men en regional stormakt med uttalt mål om å utslette verdens eneste jødiske stat. Denne fienden har lange armer, som også rekker inn i Europa og Norge. Derfor er det svært viktig at Politiets sikkerhetstjeneste er årvåkne, sier Nordgård. Mer enn noen gang før er det klart at Norge og Israel står overfor deler av det samme trusselbildet.

MIFF-lederen oppfordrer MIFF-medlemmer og andre Israel-venner til ikke å la seg skremme av hendelsen.

– Det er viktig at arbeidet i alle norske Israel-organisasjoner fortsetter som før, og bare med fornyet styrke. Vi vil aldri la oss skremme til taushet, sier Nordgård.

Dersom du vil støtte Israels sak i Norge kan du bli medlem eller gi en gave til av MIFF.

Forrige artikkelPST stanset iransk agent i hagen til sentral person i et pro-israelsk miljø
Neste artikkelHistorisk besøk: Kronprins Haakon besøker Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.