Historisk besøk: Kronprins Haakon besøker Jerusalem

For første gang i historien skal et medlem av det norske kongehuset avlegge et offisielt besøk i Israel.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen. (Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff)

Kronprins Haakon skal representere Norge under en markering ved Holocaust-minnesenteret Yad Vashem i Jerusalem 23. januar 2020, melder kongehuset.

Statsledere fra mer enn 30 land i verden skal delta på «The Fifth World Holocaust Forum» i Jerusalem 23. januar. MIFF har tidligere meldt at Prins Charles skal delta på minnemarkeringen. Også statsledere fra Frankrike, Russland, USA og Tyskland skal delta og tale, ifølge programmet til Yad Vashem. Det vil også bli musikkinnslag og kortfilmer som blant annet beskriver nazistenes vei til makten, Holocaust, frigjøringen og moderne antisemittisme.

Ingen medlemmer av det norske kongehuset har tidligere vært på offisielt besøk i Israel. I 2014 var Israels daværende president Shimon Peres på statsbesøk i Norge.

Kongehuset melder også at på Den Internasjonale Holocaustdagen 27. januar vil Kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg representere Norge ved 75-årsmarkeringen i Auschwitz.

Forrige artikkel– Et iransk angrep mot alle norske Israel-venner
Neste artikkelVenstresiden i Israel forener seg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.