Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Boikott ble begravd i Arendal

Arendal. (Illustrasjonsfoto: Birgit Fostervold, flickr)
Med stort flertall har bystyret i Arendal avvist SVs forsøk på å innføre boikott av israelske bosetninger.

Torsdag 30. januar behandlet bystyret i Arendal forslag om boikott av «varer og tjenester som er produsert på område okkupert i strid med folkeretten av selskaper som opererer med tillatelse fra okkupasjonsmakten». Forslaget kom fra Einar Krafft Myhren (SV). Han ønsket også at kommunens innbyggere skulle oppfordres til å boikotte varer og tjenester fra bosetninger og at Arendal kommune skulle be Stortinget vedta handelsboikott.

Vanja Grut (Ap) foreslo i tillegg at «sentrale myndigheter innfører en merkeordning av produkter som er tilvirket i okkupert område for at konsumenter gis mulighet til å velge bort slike produkter».

Ordlyden i disse forslagene er ment å ramme israelske bosetninger på Vestbredden, men som MIFF påpekte i brev til Oslos byrådsleder Raymond Johansen i desember, er ikke Vestbredden okkupert i strid med folkeretten. (Men det finnes derimot en lang rekke andre områder i verden som vil bli rammet.)

Lokalpolitikerne i Arendal avviste SVs ønske om å ramme Israel med stort flertall. Kun 13 stemte for SVs forslag (6 Ap, 2 SV, 2 Sp, 1 Rødt, 1 MDG, 1 uavh.). Flertallet (8 H, 5 Ap, 4 FrP, 2 KrF, 1 Sp, 1 V, 1 Pp, 1 Hovedlista, 1 uavh., 1Hp) vedtok følgende forslag: «Arendal bystyre avviser forslaget om en kommunal anskaffelsesboikott. Arendal kommune bør slutte opp om den utenriks- og forsvarspolitikken som til enhver tid føres av Norges regjering.»

Gruts forslag fikk støtte fra 15 stemmer, men falt mot 23 stemmer.

Les hvorfor norske kommune bør skrote alle forslag om boikott av Israel eller israelske bosetninger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart