Boikott ble begravd i Arendal

Med stort flertall har bystyret i Arendal avvist SVs forsøk på å innføre boikott av israelske bosetninger.
Arendal. (Illustrasjonsfoto: Birgit Fostervold, flickr)

Torsdag 30. januar behandlet bystyret i Arendal forslag om boikott av «varer og tjenester som er produsert på område okkupert i strid med folkeretten av selskaper som opererer med tillatelse fra okkupasjonsmakten». Forslaget kom fra Einar Krafft Myhren (SV). Han ønsket også at kommunens innbyggere skulle oppfordres til å boikotte varer og tjenester fra bosetninger og at Arendal kommune skulle be Stortinget vedta handelsboikott.

Vanja Grut (Ap) foreslo i tillegg at «sentrale myndigheter innfører en merkeordning av produkter som er tilvirket i okkupert område for at konsumenter gis mulighet til å velge bort slike produkter».

Ordlyden i disse forslagene er ment å ramme israelske bosetninger på Vestbredden, men som MIFF påpekte i brev til Oslos byrådsleder Raymond Johansen i desember, er ikke Vestbredden okkupert i strid med folkeretten. (Men det finnes derimot en lang rekke andre områder i verden som vil bli rammet.)

Lokalpolitikerne i Arendal avviste SVs ønske om å ramme Israel med stort flertall. Kun 13 stemte for SVs forslag (6 Ap, 2 SV, 2 Sp, 1 Rødt, 1 MDG, 1 uavh.). Flertallet (8 H, 5 Ap, 4 FrP, 2 KrF, 1 Sp, 1 V, 1 Pp, 1 Hovedlista, 1 uavh., 1Hp) vedtok følgende forslag: «Arendal bystyre avviser forslaget om en kommunal anskaffelsesboikott. Arendal kommune bør slutte opp om den utenriks- og forsvarspolitikken som til enhver tid føres av Norges regjering.»

Gruts forslag fikk støtte fra 15 stemmer, men falt mot 23 stemmer.

Les hvorfor norske kommune bør skrote alle forslag om boikott av Israel eller israelske bosetninger.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise