Boikott ble begravd i Arendal

Med stort flertall har bystyret i Arendal avvist SVs forsøk på å innføre boikott av israelske bosetninger.

Arendal. (Illustrasjonsfoto: Birgit Fostervold, flickr)

Torsdag 30. januar behandlet bystyret i Arendal forslag om boikott av «varer og tjenester som er produsert på område okkupert i strid med folkeretten av selskaper som opererer med tillatelse fra okkupasjonsmakten». Forslaget kom fra Einar Krafft Myhren (SV). Han ønsket også at kommunens innbyggere skulle oppfordres til å boikotte varer og tjenester fra bosetninger og at Arendal kommune skulle be Stortinget vedta handelsboikott.

Vanja Grut (Ap) foreslo i tillegg at «sentrale myndigheter innfører en merkeordning av produkter som er tilvirket i okkupert område for at konsumenter gis mulighet til å velge bort slike produkter».

Ordlyden i disse forslagene er ment å ramme israelske bosetninger på Vestbredden, men som MIFF påpekte i brev til Oslos byrådsleder Raymond Johansen i desember, er ikke Vestbredden okkupert i strid med folkeretten. (Men det finnes derimot en lang rekke andre områder i verden som vil bli rammet.)

Lokalpolitikerne i Arendal avviste SVs ønske om å ramme Israel med stort flertall. Kun 13 stemte for SVs forslag (6 Ap, 2 SV, 2 Sp, 1 Rødt, 1 MDG, 1 uavh.). Flertallet (8 H, 5 Ap, 4 FrP, 2 KrF, 1 Sp, 1 V, 1 Pp, 1 Hovedlista, 1 uavh., 1Hp) vedtok følgende forslag: «Arendal bystyre avviser forslaget om en kommunal anskaffelsesboikott. Arendal kommune bør slutte opp om den utenriks- og forsvarspolitikken som til enhver tid føres av Norges regjering.»

Gruts forslag fikk støtte fra 15 stemmer, men falt mot 23 stemmer.

Les hvorfor norske kommune bør skrote alle forslag om boikott av Israel eller israelske bosetninger.

Forrige artikkelRed Hot Chili Peppers til Israel
Neste artikkelIsraels «Air Force One» skal beskyttes mot rakettangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.