FrP stilte spørsmål ved Norsk Folkehjelps støtte til palestinsk organisasjon med terrorkobling

Se hele debatten fra Stortinget.
Stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. (Foto: Privat)
Stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. (Foto: Privat)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

I februar leverte stortingsrepresentant Himanshu Gulati følgende interpellasjon til utviklingsministeren:

«Norges strenge retningslinjer gjør at flere organisasjoner ikke kan motta bistandsstøtte. UAWC på Vestbredden er en slik organisasjon, hvor økonomiansvarlig/administrerede direktør i desember ble arrestert for å ha vært involvert i gjennomføringen av terroraksjonen hvor en 17 år gammel israelsk jente ble drept. UAWC og lignende problematiske organisasjoner er del av et prosjekt som har mottatt over 50 mill. kroner fra Norsk Folkehjelp de siste fem årene. Av elleve partnere er det ifølge NGO Monitor minst seks organisasjoner som det er sterk grunn til å tro ikke ville kunne kvalifisere til norsk bistand pga. blant annet terrorkobling.

Hvordan sørger norske myndigheter for at organisasjoner som mottar norske bistandsmidler, ikke direkte eller indirekte kanaliserer norsk støtte til organisasjoner som virker mot norsk utenrikspolitikk og som selv vil være diskvalifisert fra å motta norsk bistand?»

Interpellasjonen ble behandlet i Stortinget 3. mars. Her kan du se hele debatten.

3. mars har Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp, et innlegg i Aftenposten hvor hun forsvarer deres støtte til UAWC.

UAWC er kategorisert som landbruksfløyen av PFLP, en organisasjon som er definert av USA, EU, Canada og Israel som en terrororganisasjon. Les mer om UAWC hos NGO Monitor.

Stortingsrepresentantene Lars Haltbrekken (SV) og Åsmund Aukrust (Ap) deltok også i debatten i Stortinget i dag. I stedet for å støtte FrPs bekymring til Norsk Folkehjelps samarbeidspartner, anklaget de Gulati for å hente informasjon fra “mørke kroker” på internett og avviste NGO Monitors opplysninger uten noen konkrete eksempler på hva NGO Monitor måtte formidle som er feil.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise