FrP stilte spørsmål ved Norsk Folkehjelps støtte til palestinsk organisasjon med terrorkobling

Se hele debatten fra Stortinget.

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. (Foto: Privat)
Stortingsrepresentant Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I februar leverte stortingsrepresentant Himanshu Gulati følgende interpellasjon til utviklingsministeren:

«Norges strenge retningslinjer gjør at flere organisasjoner ikke kan motta bistandsstøtte. UAWC på Vestbredden er en slik organisasjon, hvor økonomiansvarlig/administrerede direktør i desember ble arrestert for å ha vært involvert i gjennomføringen av terroraksjonen hvor en 17 år gammel israelsk jente ble drept. UAWC og lignende problematiske organisasjoner er del av et prosjekt som har mottatt over 50 mill. kroner fra Norsk Folkehjelp de siste fem årene. Av elleve partnere er det ifølge NGO Monitor minst seks organisasjoner som det er sterk grunn til å tro ikke ville kunne kvalifisere til norsk bistand pga. blant annet terrorkobling.

Hvordan sørger norske myndigheter for at organisasjoner som mottar norske bistandsmidler, ikke direkte eller indirekte kanaliserer norsk støtte til organisasjoner som virker mot norsk utenrikspolitikk og som selv vil være diskvalifisert fra å motta norsk bistand?»

Interpellasjonen ble behandlet i Stortinget 3. mars. Her kan du se hele debatten.

3. mars har Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp, et innlegg i Aftenposten hvor hun forsvarer deres støtte til UAWC.

UAWC er kategorisert som landbruksfløyen av PFLP, en organisasjon som er definert av USA, EU, Canada og Israel som en terrororganisasjon. Les mer om UAWC hos NGO Monitor.

Stortingsrepresentantene Lars Haltbrekken (SV) og Åsmund Aukrust (Ap) deltok også i debatten i Stortinget i dag. I stedet for å støtte FrPs bekymring til Norsk Folkehjelps samarbeidspartner, anklaget de Gulati for å hente informasjon fra “mørke kroker” på internett og avviste NGO Monitors opplysninger uten noen konkrete eksempler på hva NGO Monitor måtte formidle som er feil.

Forrige artikkelStort misbruk av dine skattepenger: Pumper 125 millioner kroner inn i systemet for å forlenge konflikten
Neste artikkelUverdig av Gro Harlem Brundtland å demonisere Israel med gammel sovjetisk propaganda
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.