Solgte 5200 liter israelsk vin i Norge

Vinmonopolet sier salget av nye israelske viner firedoblet seg i 2019.
Den israelske rødvinen Barkan Special Reserve Merlot er ny av året på Vinmonopolet.no. Alle vinene kan bestilles til din nærmeste butikk.
Den israelske rødvinen Barkan Special Reserve Merlot er en av de nye vinene som er tilgjengelig på Vinmonopolet.

Det ble i 2019 solgt rundt 5200 liter med israelsk vin på Vinmonopolet. Det er mer enn noen gang tidligere. Så har heller aldri tilgangen på israelsk vin vært større i Norge enn nå. I 2019 var det 15 israelske viner tilgjengelig på Vinmonopolet, mot sju israelske viner året før.

På Vinmonopolets egen statistikk er salget av israelsk vin firedoblet, med 1188 solgte liter i 2019 mot 249 liter året før, skriver avisen Dagen. Det er fordi vinprodusentene Gamla og Yarden, som produserer på Golanhøyden, er registrert under opprinnelsesland «Øvrige». Men også disse er israelske og salget av dem har vært stabilt på rundt 4000 liter de siste to årene.

– En generell trend er vekst for en rekke vinland som tradisjonelt har solgt lite i Norge, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise