Solgte 5200 liter israelsk vin i Norge

Vinmonopolet sier salget av nye israelske viner firedoblet seg i 2019.

Den israelske rødvinen Barkan Special Reserve Merlot er ny av året på Vinmonopolet.no. Alle vinene kan bestilles til din nærmeste butikk.
Den israelske rødvinen Barkan Special Reserve Merlot er en av de nye vinene som er tilgjengelig på Vinmonopolet.

Det ble i 2019 solgt rundt 5200 liter med israelsk vin på Vinmonopolet. Det er mer enn noen gang tidligere. Så har heller aldri tilgangen på israelsk vin vært større i Norge enn nå. I 2019 var det 15 israelske viner tilgjengelig på Vinmonopolet, mot sju israelske viner året før.

På Vinmonopolets egen statistikk er salget av israelsk vin firedoblet, med 1188 solgte liter i 2019 mot 249 liter året før, skriver avisen Dagen. Det er fordi vinprodusentene Gamla og Yarden, som produserer på Golanhøyden, er registrert under opprinnelsesland «Øvrige». Men også disse er israelske og salget av dem har vært stabilt på rundt 4000 liter de siste to årene.

– En generell trend er vekst for en rekke vinland som tradisjonelt har solgt lite i Norge, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet.

Forrige artikkel– Landets historie er jødisk, ikke palestinsk
Neste artikkelTuristnæringen i Israel hardt rammet av koronaviruset
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.