NRKs nye Midtøsten-korrespondent: – Jeg skal ikke prøve å fylle skoene til Odd-Karsten Tveit

Yama Wolasmal blir NRKs nye Midtøsten-korrespondent til høsten.

Yama Wolasmal går fra Dagsrevyen til Midtøsten. (Skjermdump fra nrk.no)
Yama Wolasmal går fra Dagsrevyen til Midtøsten. (Skjermdump fra nrk.no)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Yama Wolasmal (38) er ansatt som ny korrespondent i Beirut, melder NRK torsdag 26. mars. Wolasmal har tidligere jobbet for Dagbladet og TV2, og fra november 2017 ble han fast programleder i NRK Dagsrevyen.

NRK skriver om Wolasmal:

«Han håper å bygge videre på NRKs stolte utenrikstradisjon.

– Legender som Odd-Karsten Tveit har satt lista skyhøyt, og jeg skal ikke engang prøve å fylle de skoene. Men jeg håper at min bakgrunn gir meg innpass hos folk og miljøer som ellers er skeptiske til å slippe inn utenforstående, sier han.»

Å ikke ha som mål å skulle fylle skoene til Odd-Karsten Tveit er et meget godt utgangspunkt. Tveit er et av de minst stolte kapitlene i NRKs «utenrikstradisjon».

NRK skriver også:

«Wolasmal har gjort seg noen tanker om hvordan han skal gå løs på utfordringen med jobben med å dekke den israelsk-palestinske konflikten.

– Det er som et minefelt hvor det minste feiltrinnet kan utløse eksplosive reaksjoner på begge sider av konflikten, forteller Wolasmal.»

Bare hold deg til Vær Varsom-plakaten og få fram de ulike partenes beste argumenter, så vil dette gå veldig bra Wolasmal! Hvis du skulle havne ned i grøfta sammen med forgjengere som Tveit og Sidsel Wold, skal vi si fra.

Forrige artikkelI år blir det en jødisk påskefeiring ulik alle andre
Neste artikkelIsraelsk selskap håper å tilby utstyr for hjemmetesting for COVID-19 om tre-fire måneder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.