I Rødt blir «medmenneskelighet» stavet «boikott av Israel»

I det ene øyeblikket skriver Rød Ungdom om «felles løsninger», i det andre øyeblikket om boikott.

Solidaritet og medmenneskelighet = norsk boikott av Israel, ifølge Rødt.

Onsdag 15. april har Aftenposten tatt inn et debattinnlegg av Bård Marde-Fløyland (17), leder av Stavanger Rød Ungdom og styremedlem i Palestinakomiteen i Stavanger.

Det går galt allerede i overskriften: «Israel hindrer smitteverntiltak i Palestina». Sannheten er at israelske myndigheter har strukket seg langt for å bistå palestinske myndigheter i en felles kamp mot koronaepidemien. FNs spesialutsending Nickolay Mladenov beskrev samarbeidet som «utmerket» i et møte 26. mars. Også etter den tid har flere hundre tonn med medisinsk utstyr blitt levert til Gaza hver uke, inkludert testutstyr for Covid-19.

«Gaza er under blokade,» hevder Marde-Fløyland. Israel hindrer våpen og utstyr som kan misbrukes militært å komme inn til Gaza, men andre varetyper kommer inn etter kontroll. Ingen er tjent med at islamistiske terrororganisasjoner fritt kan bygge opp sine våpenlager.

Rød Ungdom-lederen anklager «israelske soldater for å ødelegge palestinske telt som er satt opp for å kunne drive medisinsk klinikk». Han sikter antakeligvis til en episode nord på Vestbredden 26. mars. Ifølge israelske myndigheter var det snakk om en ulovlig oppsatt vaktpost. Palestinske myndigheter eller internasjonale hjelpeorganisasjoner hadde ikke søkt om å bygge noe behandlingssenter for korona i området.

«I møte med covid-19 kan vi ikke møtes som fiender. Vi må finne felles løsninger på denne krisen,» skriver Marde-Fløyland, så fornuftig. Men i neste avsnitt fortsetter han: «Hvis vi nordmenn skal møte denne krisen med den solidariteten og medmenneskeligheten vi snakker om, så må den norske stat boikotte Israel.»

Det kan være greit å vite hvordan ungdommen i partiet Rødt ser på medmenneskelighet.

Forrige artikkelNå er antall koronadødsfall oppe i 118
Neste artikkelHamas krever 250 fanger løslatt for «informasjon» om savnede israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.