Korona setter ingen stopper for Israel-hatet til LO

Boikottparolene driver palestinerne videre bort fra forhandlingsbordet.

Et større antall deltakere i 1. mai-toget i Oslo i 2017 gikk under paroler som krevde boikott av verdens eneste jødiske stat. (Foto: Roland Baltzersen)
Et større antall deltakere i 1. mai-toget i Oslo i 2017 gikk under paroler som krevde boikott av verdens eneste jødiske stat. (Foto: Roland Baltzersen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

På grunn av koronaepidemien blir det ikke noe tradisjonelt tog i hovedstaden 1. mai. Men LO i Oslo har likevel sørget for å holde ved like en av sine faste tradisjoner – å demonisere verdens eneste jødiske stat. «Anerkjenn Palestina, boikott Israel», er en av de offisielle parolene som deltakerne skal samle seg under digitalt.

Norske muslimer får bekreftet fra det norske storsamfunnet hva alt for mange av dem er blitt oppflasket på: Israel er ondskapens stat. Av og til får de det servert i rene ord fra norske politikere, men de ensidige boikottparolene som truer med å ta livsgrunnlaget fra over seks millioner jøder sender det samme budskap. LO i Oslo kunne valgt «Ta avstand fra Likud-partiets politikk» eller «Støtt venstreopposisjonen i Israel». Men nei, de valgte «boikott Israel». Boikott det fremste uttrykket for det jødiske folket, verdens eneste stat hvor jødenes oldtidsgamle språk er hovedspråk, verdens eneste stat som ligger hvor jødenes religiøse lengsel har vært sentrert i fire tusen år. Boikott nesten halvparten av verdens jødiske befolkning.

Budskapet blir også oppfattet blant norske jøder. De krymper seg i frykt og fortvilelse. De vet at skolebarna deres kommer til å lide, selvfølgelig fullstendig urettmessig, for fiendskapet som blir pumpet opp mot Israel. Det er som salt i såret at en rekke politiske ledere på venstresiden deltar i samme tog (enten det er digitalt eller fysisk). Mange av de norske jødene har slektninger og venner som allerede har flyttet fra et Norge som har veldig liten respekt for det jødiske folkets nasjonale selvråderett. De neste dagene vil det nok være nye jødiske ungdommer og familier som logger seg inn på nettet for å finne alternativt bosted i Israel eller andre land.

Israelerne tar signalet fra 1. mai-toget i Oslo. Alene bynavnet bringer fram dystre og blodige minner om en «prosess» som bar byens navn. De eldste husker tidligere tider da de ble boikottet i Europa og Oslo. Jødene i Israel forstår at det er dem boikotten retter seg mot, ikke den arabiske minoriteten. Israelerne har sett slike «prosesser» tidligere. De slutter aldri med boikott.

Palestinerne nyter parolene til LO. De store palestinske politiske bevegelsene kjemper for å opprette en arabisk og muslimsk stat, ikke på siden av Israel, men på bekostning av Israel. Parolene fra Oslo oppmuntrer både nasjonalister og islamister i sin diplomatiske og militære krigføring. Parolene fra Oslo driver palestinerne videre bort fra forhandlingsbordet.

Arabisk boikott av sionistiske institusjoner og jødiske forretninger begynte allerede før Israel ble opprettet som en moderne stat. Allerede fra 1922. Også i Europa vokste boikottbrølene mot jøder seg stadig sterkere utover i mellomkrigstiden. Det er en stor skam at LO i Oslo gir en plattform til de samme ropene snart hundre år senere.

Allerede fra 1948 ble boikott innført som en offisiell politikk fra medlemslandene i Den arabiske liga. Boikotten begynte altså 19 år før Israel erobret Vestbredden og Gaza-stripen i en lovlig forsvarskrig.

Palestinerne kunne fått sin egen stat for lenge siden dersom det palestinske lederskapet hadde akseptert å dele området mellom Middelhavet og Jordan-elven med en jødisk stat. Palestinerne kjemper for arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58 [«Palestina», eller palestinske selvstyremyndigheter er allerede nummer 22 og nummer 57], men de har avvist en jødisk stat på 1920-tallet, i 1937, i 1947, 2001, 2010, 2014 og 2020. Hvis ikke palestinerne aksepterer å leve side om side med en jødisk stat vil konflikten fortsette. Mange palestinere dyrker fortsatt drømmen om å få bort den eneste staten i verden som alltid gir en nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. 1. maitoget i Oslo gir dem bare vann på mølla.

LO burde ta lærdom fra Tyskland. Rikskansler Angela Merkels parti i Tyskland har erklært alle former for Israel-boikott antisemittisk. Også tysk sikkerhetstjeneste i Berlin plasserer Israel-boikott under antisemittisme. USAs spesialutsending sier all organisert Israel-boikott er jødehat.

Forrige artikkelI denne byen er 75% arbeidsledige
Neste artikkelFra søndag kveld kan du se filmen om tre israelere som redder verden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.