Hvorfor boikott av Israel er jødefiendtlig

Det høres fint ut når Nordtvedt bruker honnørord som «rettferdig fred» og «en god løsning for flyktningene», men i praksis betyr det at verdens eneste jødiske stat skal bli arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

Fra et 1. mai tog. (Illustrasjonsfoto: GGAADD, flickr)
Fra et 1. mai tog. (Illustrasjonsfoto: GGAADD, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mads Nordtvedt, styremedlem i Palestinakomiteen i Trøndelag, synes det er «trist å se» at MIFF «gjør kritikk av staten Israels framferd om til en sak om jøder, og å implisitt stemple boikott-tilhengere som jødehatere». Han vil gjerne kunne boikotte verdens eneste jødiske stat i fred og ro, «uten å bli beskyldt for å bedrive ‘demonisering’».

Nordtvedt skriver dette i et innlegg i avisen Dagen 5. mai. Han responderer på et innlegg MIFF hadde i Dagen 27. april: Korona setter ingen stopper for Israel-hatet.

Jeg vil oppmuntre Nordtvedt til å undersøke hva som er de største palestinske bevegelsenes hovedproblem med Israel – nettopp den jødiske identiteten og det jødiske flertallet. Palestinske myndigheter, kontrollert av Fatah og PLO, gikk til Den arabiske liga 25. mars 2014. Der fikk de enstemmig støtte til «absolutt og kategorisk avvisning av å anerkjenne Israel som en jødisk stat». Arabisk boikott mot jøder i området begynte lenge før staten Israel ble erklært uavhengig, og enda lengre tid før Israel erobret Vestbredden (Judea og Samaria) og Gaza.

Det høres fint ut når Nordtvedt bruker honnørord som «rettferdig fred» og «en god løsning for flyktningene». Men i palestinsk sjargong betyr dette at millioner av palestinere skal flytte inn i staten Israel og at statens befolkningsflertall dermed blir arabisk og muslimsk. Israel ga det jødiske folket livshåp tre år etter deres histories største tragedie. Israel ble også nødhavn da nesten alle jøder ble tvunget på flukt ut av den arabiske verden. Når noen vil boikotte Israel i støtte til politiske krav som vil omgjøre Israel til arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58, vil man for all framtid måte finne seg i at MIFF påpeker at dette er jødefiendtlig.

Nordtvedt hevder Israel aldri innfridde sine løfter fra Oslo-avtalene om å stoppe etablering av nye bosetninger på palestinsk okkupert land. For det første ble aldri noen slike løfter gitt. Men Israel var likevel ekstremt forsiktig med nyetableringer. 30. mars 2017 skrev nyhetsbyrået NTB: «Det er ikke uvanlig at Israel utvider allerede eksisterende bosetninger på Vestbredden. Men som følge av internasjonalt press har landet ikke etablert noen nye på over 20 år, skriver avisa New York Times.»  Det stemmer altså ikke at antallet bosetninger er blitt firedoblet, slik Nordtvedt skriver.

Nordtvedt synes å finne trøst i at det finnes jøder som også vil boikotte Israel. Men han tar helt feil når han hevder at det er mange. Det er ekstremt få, og de gjør ikke det råtne boikottstandpunktet noe mer spiselig.

Til alle som vil redigere staten Israel så den mister sitt jødiske flertall, sier vi: Kom tilbake til oss når de arabiske statene i Nord-Afrika og Midtøsten har fungert bra som multireligiøse og multietniske stater noen generasjoner. Så lenge de, som nå og historisk, ikke ser noen spor av at dette fungerer, nekter det jødiske folket å bli med på dine drømmer.

Forrige artikkelIsraelske forskere med stort korona-gjennombrudd
Neste artikkel58 norske organisasjoner ber om fri strøm av våpen til islamistiske terrororganisasjoner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.