Erna i møte med Netanyahu om åpning av samfunnet

Flott eksempel på norsk-israelsk samarbeid.

Utenriksminister Børge Brende og statsminister Erna Solberg møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Davos i januar 2014. (Skjermdump fra NTB Scanpix film på Aftenposten.no)
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Erna Solberg møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Davos i januar 2014. (Skjermdump fra NTB Scanpix film på Aftenposten.no)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Torsdag 7. mai deltok Norges statsminister Erna Solberg og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en videokonferanse sammen med noen få andre statsledere. Østerrike, Australia, Tsjekkia, Danmark, Hellas, Singapore, Israel og Norge utvekslet erfaringer med gjenåpning av samfunnet etter korona-stenging.

– Vi diskuterte også strategier for å slå ned nye smitteutbrudd, skoleåpninger, skritt for å gjenoppta handel og turisme mellom trygge land, teknikker for å spore smitte og økt vitenskapelig samarbeid, skriver Østerrikes kansler Sebastian Kurz på Twitter.

MIFF Danmark meldte 4. mai at Danmark var med i samarbeidsgruppen som Østerrike har satt i gang. Det er godt å se at også Norge nå er invitert med i dette samarbeidet.

Noen minutter etter at MIFF først meldte om denne saken, delte også Statsministerens kontor saken på Twitter: «Statsministeren deltok i dag på et video-møte med statsministre fra Østerrike, Danmark, Tsjekkia, Australia, Israel, Singapore og Hellas. Tema for samtalen var erfaringsutveksling om håndtering av korona-krisen.»

Kurz har tidligere gitt ære til Netanyahu for å ha advart tidlig mot koronaviruset.

– Det er også slik, Gud være takk, at Bibi [Benjamin] Netanyahu for en tid siden tok kontakt med meg, og spurte hva som skjer i Europa. Våkne opp og gjør noe! [advarte Israels statsminister]. Det var en samtale som vekket meg, og siden snakket jeg med flere statsledere i Asia som har opplevd dette. Jeg ble raskt klar over at vi må handle, vi må handle raskt og konsekvent, sa Kurz til Bild 20. mars.

Forrige artikkel– Netanyahu må invitere Abbas til forhandlinger før han kan annektere
Neste artikkel– Iran angrep datasystemene for israelsk vannforsyning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.