Her er Erna og Netanyahu i nytt samarbeidsmøte

For andre gang på kort tid har Erna Solberg vært i møte med Benjamin Netanyahu.

Erna Solberg og Benjamin Netanyahu deltok onsdag 27. mai i et nytt møte om bekjempelse av koronapandemien. (Foto: Twitter-profilen til Australias statsminister Scott Morrison)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Bekjempelse av koronapandemien har ført til hyppigere kontaktpunkter mellom Norges og Israels statsminister. Torsdag 7. mai deltok Erna Solberg og Benjamin Netanyahu i en videokonferanse sammen med et fåtall andre statsledere. Onsdag 27. mai var det et nytt møte, denne gang med statsledere fra Østerrike, Danmark, Hellas, Tsjekkia, Australia, New Zealand og Costa Rica.

– Det er så viktig å komme sammen for å lære av erfaringer og se framover, skriver Australias statsminister Scott Morrison på Twitter.

– Vi hadde en god utveksling om våre erfaringer om å lette på restriksjoner, skriver Østerrikes kansler Sebastian Kurz. Han forteller også at statslederne snakket om utvikling av vaksine.

Kurz har tidligere gitt ære til Netanyahu for å ha advart tidlig mot koronaviruset.

– Det er også slik, Gud være takk, at Bibi [Benjamin] Netanyahu for en tid siden tok kontakt med meg, og spurte hva som skjer i Europa. Våkne opp og gjør noe! [advarte Israels statsminister]. Det var en samtale som vekket meg, og siden snakket jeg med flere statsledere i Asia som har opplevd dette. Jeg ble raskt klar over at vi må handle, vi må handle raskt og konsekvent, sa Kurz til Bild 20. mars.

Forrige artikkelPalestinske myndigheter vil fortsatt ikke ta imot flere tonn med nødhjelp
Neste artikkelJournalist fikk sparken fra AP etter å ha kritisert palestinske myndigheter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.