Hvilken norsk organisasjon samarbeider med palestinere som nekter å love at EU-midler ikke går til terrorgrupper?

EU stiller strengere krav til bistandsmottakere.
Dagfinn Høybråten. (Foto: Kirkens Nødhjelp)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

EU har for første gang stanset overføringer til en palestinsk organisasjon fordi organisasjonen nekter å garantere at midlene ikke kommer i hendene på terrororganisasjoner. EU har en terrorliste som inkluderer flere palestinske grupper, blant annet Hamas, Islamsk Jihad og PFLP.

Badil Resource Center for Palestinian Residency and Refugee Rights hadde i utgangspunktet fått bevilget 18 millioner kroner fra EU over tre år for et prosjekt kalt «Mobilisering for rettferdighet i Jerusalem». Prosjektet handlet om å avsløre påståtte forbrytelser begått av Israel.

Men i 2019 innførte EU et nytt punkt i sine kontrakter med bistandsmottakere, hvor mottakerne må love at mottatte midler ikke kommer til nytte for grupper som EU definerer som terrorgrupper. Dette nekter Badil å underskrive på. De mener EUs krav «kriminaliserer palestinere som bekjemper undertrykkelse» og tvinger organisasjonene til å drive politivirksomhet mot sin egen befolkning, skriver Times of Israel.

Badil har tidligere spredt antisemittisme og avviser Israels eksistens, viser en rapport fra NGO Monitor.

Det skal være flere år siden norske bistandsmidler sist gang ble gitt til Badil. Det er neppe noen overraskelse, men den norske organisasjonen som lister Badil som samarbeidspartner er Kirkens Nødhjelp.

Skjermdump fra kirkensnodhjelp.no 18. juni 2020.

Kirkens Nødhjelp vil frata det jødiske folket suverenitet over hovedstaden Jerusalem. («Jerusalem må sikres en internasjonal status,» skriver Kirkens Nødhjelp.)

Kirkens Nødhjelp vil at Norge ensidig skal anerkjenne en palestinsk stat, og dermed undergrave folkeretten og Oslo-avtalene.

Kirkens Nødhjelp kjemper nemlig for en framtid der staten Israels karakter innenfor disse grensene blir grunnleggende endret, gjennom kravet om «rett til å vende tilbake» for palestinerne som flyktet i 1948 (og deres etterkommere). I realiteten går Kirkens Nødhjelp inn for en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kirkens Nødhjelp tegner et ekstremt ensidig bilde av konflikten. De kommer stadig med eksempler på det de mener israelere gjør galt på Vestbredden, uten å nevne palestinske terrorangrep og hyllest og belønning av terror med et ord.

Kirkens Nødhjelp hevder: «Jerusalem er uløselig knyttet til tre religioner og minst to folk. I dag er den palestinske befolkningen, kristne som muslimer, i ferd med å bli presset ut.» Dette stemmer overhodet ikke. Den palestinske befolkningen i Jerusalem har økt med en faktor på 5 på 52 år.

Kirkens Nødhjelp vil boikotte varer fra israelske bosettere og gjøre det ulovlig for nordmenn å støtte israelske bosetninger økonomisk, men underslår at økonomisk aktivitet i okkuperte områder og bosetninger er helt lovlig etter folkeretten og i henhold til gjeldende menneskerettighetsnormer.

Kirkens Nødhjelp fornekter de sterke og langvarige antijødiske strømningene innenfor islam? I juni 2017 kritiserte MIFF en seniorrådgiver i Kirkens Nødhjelp for å være naiv. Vi forstår mer og mer at hun ikke er alene. I 2015 avviste hele styret i Kirkens Nødhjelp at konflikten er «religiøst fundert».

Kirkens Nødhjelp deltar i demonisering og deligitimering av Israel gjennom den årlige Kirkeuka for fred i Palestina og Israel

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise