Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ulstein må svare på hvorfor skattepenger går til organisasjon med tett kobling til terror

UK Lawyers for Israel (UKLFI) korrigerer flere av påstandene som utviklingsminister Dag-Inge Ulstein kom med i debatt på Stortinget 3. mars 2019. (Foto: Thor Nielsen/NTNU, flickr)
Regjeringen har forpliktet seg til å gi 14 millioner kroner årlig frem til 2024 til organisasjon med tette bånd til en EU-listet terrororganisasjon.

UK Lawyers for Israel (UKLFI), en av MIFFs internasjonale samarbeidspartnere, har i dag sendt brev til utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (med kopi til utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide). I brevet viser de med grundig dokumentasjon hvordan millioner av norske skattepenger, via Norsk Folkehjelp, har gått til en palestinsk organisasjon med tette koblinger til terrororganisasjonen PFLP.

Norsk Folkehjelp har en løpende avtale hvor palestinske Union of Agricultural Work Committees (UAWC) mottar 14 millioner bistandskroner årlig. I en debatt på Stortinget 3. mars 2020 forsvarte Ulstein støtten til UAWC. «Det foreligger ingen troverdig informasjon om at UAWC støtter eller er involvert i terrorhandlinger, men de har i den dokumentasjonen som vi har fått fram, gitt uttrykk for det motsatte,» sa Ulstein i debatten.

Men UAWC har og har hatt tette bånd til PFLP, en organisasjon som står på EUs terrorliste. Disse båndene mellom UAWC og PFLP dokumenteres grundig i en egen rapport som Ulstein og Søreide også har mottatt i dag.  I brevet tilbakeviser og korrigerer også UKLFI flere av påstandene som Ulstein kom med i debatten på Stortinget.

MIFF problematiserte Norsk Folkehjelps støtte til UAWC allerede i 2014. «Folkeretten og flere lands nasjonale lover forbyr å gi direkte eller indirekte støtte til terrororganisasjoner. Alt tyder på at UAWC og PFLP deler lederskap, økonomi, eiendeler og politiske mål. Ved å gjøre midler og ressurser tilgjengelig for UAWC gjør Norsk Folkehjelp dette også tilgjengelig for PFLP,» skrev MIFF den gang. Norsk Folkehjelp hørte ikke på våre advarsler. Noen måneder gjennomførte to PFLP-terrorister brutale drap på fire jøder i en synagoge i Jerusalem.

I juni 2019 sendte UKLFI en advarsel til Norsk Folkehjelp om UAWCs tette bånd med PFLP. «Vi finner ikke at det er noe hold i anklagene,» svarte Norsk Folkehjelp. Heller ikke denne gang hørte de på advarslene. Noen måneder senere gjennomførte en PFLP-celle et terrorangrep som drepte en 17 år gammel israelsk jente og skadet hennes far og bror. Denne gang var to av de som er arrestert og mistenkt for deltakelse i terrorcellen ansatte i UAWC, en tredje hadde tidligere jobbet for UAWC.

Vil regjeringen og Norsk Folkehjelp la seg advare denne gang?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart