For første gang vil Høyre nevne Israel i sitt partiprogram

Høyre vil «utdype handels-, nærings- og forskningssamarbeid med Israel».
Den israelske kunstneren Amit Shimonis tegning av Erna Solberg var synlig i mange kanaler i Høyres valgkamp i 2017. Her er skjermdump fra Høyres Instagram-konto.
Den israelske kunstneren Amit Shimonis tegning av Erna Solberg var synlig i mange kanaler i Høyres valgkamp i 2017. Her er skjermdump fra Høyres Instagram-konto.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den jødiske staten har ofte blitt nevnt i norske partiprogrammer i mindre og mellomstore partier de siste tiårene. Såvidt MIFF kjenner til, er Israel aldri nevnt med navn i partiprogrammene til de to tradisjonelt største partiene, Arbeiderpartiet og Høyre.

Det kan det nå bli forandring på. Da Høyre lanserte sitt førsteutkast til nytt partiprogram mandag 7. september, var Israel nevnt i teksten. Blant kulepunktene under avsnittet «Norge i verden», heter det.

Høyre vil «bidra til å opprettholde et godt forhold til flere parter i Midtøsten, og utdype handels-, nærings- og forskningssamarbeid med Israel».

Og det er mer å glede seg over.

Under avsnittet «Utvikling og menneskerettigheter», erklærer Høyre at de vil «fjerne støtten til palestinske organisasjoner og institusjoner som oppfordrer til terror, vold, kjønnsdiskriminering og antisemittisme».

Lignende formuleringer har Høyre gitt sin støtte til gjennom ordlyden i regjeringsplattformer og statsbudsjett de siste syv årene, men likevel er det betydningsfullt om dette nå blir nedfelt i partiets eget program. Forhåpentligvis blir det ingen endring i disse kulepunktene før programmet blir endelig vedtatt på landsmøtet i mars 2021. Lederen for Høyres programkomité er Linda Hofstad Helleland.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise