Norsk selskap kjøper israelske busser

Bussene er tryggere for barn og mer tilgjengelig for funksjonshemmede.
Et norsk busselskap har bestilt 60 spesialbusser fra Israel. Norge er det første landet som tar bussene i bruk.

Et offentlig norsk transportselskap har bestilt 60 nye busser fra det israelske selskapet Merkavim, skriver avisen Yedioth Ahronot. De skriver ikke hvilket selskap det dreier seg om eller i hvilken by bussene skal brukes i fremover.

Totalt er det levert 33 av de 60 bussene som er bestilt fra Norge. I tillegg har det norske selskapet intensjonsavtale om kjøp av ytterligere 60 busser, som det er ventet at de vil benytte seg av. Bussene bygges på Volvo-chassis.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kunder og vi utvikler servicetilbudet vårt i Skandinavia, slik at vi kan tilby bussene våre til kollektivselskaper som er interesserte i dem, sier Nir Posner, administrerende direktør i Merkavim.

Norge er det første landet som tar i bruk de nye og spesialtilpassede bussene fra Israel. Bussene har seter med spesiell sikring av små barn, i tillegg til en elektrisk rampe for lasting og lossing av passasjerer i rullestol.

Flere land i Europa har meldt sin interesse for bussene, som gjør reisen enklere og tryggere for både barn og funksjonshemmede. Selskapet skal levere 153 busser til Europa til en verdi av 400 millioner kroner fremover.

De israelske bussene har blant annet en elektrisk rampe for rullestolbrukere.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise