Senterpartiet: – Vi bør se på vaksinesamarbeid med Israel

Senterpartiet legger press på regjeringen for å søke vaksinesamarbeid med Israel.
Trygve Slagsvold Vedum
Trygve Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet. (Illustrasjonsfoto: Senterpartiet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Jarle Bø, Senterpartiets ordfører i Randaberg kommune, skrev på Facebook tirsdag 2. mars:

«Nå reise Danmarks statsminister sammen med den østeriske regjeringssjefen til Israel for å diskutere hvordan de mulig kan få tak i flere vaksiner. Og gjerne se på muligheten til å bygge en vaksinefabrikk. Israel er det landet som har vaksinert flest i sin befolkning. I Norge er vi et av de landene som har vaksinert minst.»

Hvorfor slår ikke vår ledelse følge med Danmark og Østerrike? spurte Bø senere i innlegget.

Nå får Bøs utspill støtte fra Senterpartiet sentralt.

– Vi bør se på om Norge bør inngå i vaksinesamarbeid med vaksineproduksjon i Israel, sjer Kjersti Toppe, stortingsrepresentant for Senterpartiet, til Nationen. «Hun skal sende inn et skriftlig spørsmål i Stortinget til helseminister Bent Høie (H) hvor hun spør om han vil sørge for at Norge gjør en lignende henvendelse til Israel som Danmark og Østerrike,» skriver avisen.

Lørdag 27. februar meldte Danmarks statsminister Mette Frederiksen om sin tur til Israel for å forsterke samarbeidet i bekjempelsen av pandemien. MIFF Danmark skrev om planene dagen etter. Statsministeren vil drøfte vaksineproduksjon i Israel, meldte MIFF Danmark 1. mars. (Det stemmer derfor ikke som Nationen skriver at nyheten kom på tirsdag kveld 2. mars.) Danmarks statsminister til Israel for å lære, se hvorfor Erna ikke blir med, skrev MIFF Norge 1. mars.

Venstresiden i Danmark har reagert med rå anti-israelsk propaganda etter at statsministeren fra Socialdemokratiet varslet at hun vil trappe opp samarbeidet med Israel, melder MIFF Danmark 3. mars.

Det er bare noen få uker siden Senterpartiets representanter i Viken fylkesting var med på å vedta boikott av varer og tjenester far «okkuperte områder». Vedtakets hensikt, og slik det ble slått opp i norske medier, var å ramme israelere som bor i Judea og Samaria (Vestbredden).Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise