Mistet mobilen i Israel – dukket opp i Norge

En kasse med klementiner fra Israel inneholdt mer enn bare søte frukter.
Klementiner fra Israel selges nå i mange norske butikker. I en av kassene lå det mer enn bare søte frukter.

Lokalavisen Storfjordnytt skriver om en utrolig historie. Da butikksjef Anna Ringset skulle pakke ut en kasse klementiner fra Israel på Spar-butikken i Valldal i Møre og Romsdal oppdaget hun en mobiltelefon blant klementinene.

Etter å ha koplet telefonen i en lader ble det liv i telefonen igjen. Da så hun et bilde av en ung jente på skjermen og tekst på et skriftspråk som minnet om hebraisk. Helt tilfeldig kom kunden Roiy Hellel innom butikken like etter. Han er opprinnelig fra Israel og kunne raskt bekrefte at det var hebraisk.

– Roiy kunne stadfeste at det var hebraisk, forteller butikksjefen.

Telefonen var låst og kunne bare åpnes opp med en kode. Da skjedde det som gjør denne historien bare enda mer utrolig:

– Jeg trykte inn koden på telefonen til butikken her og da åpnet den seg på første forsøk, sier en lattermild Ringset til lokalavisen.

Roiy sendte melding til eieren og hun ringte raskt tilbake på Whatsapp. Det viste seg at eieren av telefonen, israelske Eyerus Teshome, hadde hjulpet familien i Israel med å pakke kasser med klementiner da hun på en eller annen måte hadde mistet telefonen opp i en av kassene.

Selv trodde hun at telefonen var stjålet og derfor hadde hun kjøpt seg en ny.

– Men hun var likevel glad for å få den tilbake, for ho hadde mange bilder av familien på denne telefonen, sier butikksjefen på Spar Valldal.

Telefonen ble til slutt sendt med posten tilbake til sin rette eier i Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise