Mistet mobilen i Israel – dukket opp i Norge

En kasse med klementiner fra Israel inneholdt mer enn bare søte frukter.
Klementiner fra Israel selges nå i mange norske butikker. I en av kassene lå det mer enn bare søte frukter.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Lokalavisen Storfjordnytt skriver om en utrolig historie. Da butikksjef Anna Ringset skulle pakke ut en kasse klementiner fra Israel på Spar-butikken i Valldal i Møre og Romsdal oppdaget hun en mobiltelefon blant klementinene.

Etter å ha koplet telefonen i en lader ble det liv i telefonen igjen. Da så hun et bilde av en ung jente på skjermen og tekst på et skriftspråk som minnet om hebraisk. Helt tilfeldig kom kunden Roiy Hellel innom butikken like etter. Han er opprinnelig fra Israel og kunne raskt bekrefte at det var hebraisk.

– Roiy kunne stadfeste at det var hebraisk, forteller butikksjefen.

Telefonen var låst og kunne bare åpnes opp med en kode. Da skjedde det som gjør denne historien bare enda mer utrolig:

– Jeg trykte inn koden på telefonen til butikken her og da åpnet den seg på første forsøk, sier en lattermild Ringset til lokalavisen.

Roiy sendte melding til eieren og hun ringte raskt tilbake på Whatsapp. Det viste seg at eieren av telefonen, israelske Eyerus Teshome, hadde hjulpet familien i Israel med å pakke kasser med klementiner da hun på en eller annen måte hadde mistet telefonen opp i en av kassene.

Selv trodde hun at telefonen var stjålet og derfor hadde hun kjøpt seg en ny.

– Men hun var likevel glad for å få den tilbake, for ho hadde mange bilder av familien på denne telefonen, sier butikksjefen på Spar Valldal.

Telefonen ble til slutt sendt med posten tilbake til sin rette eier i Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise