Norge har bedt EU offentliggjøre rapport om antisemittiske palestinske skolebøker

- Norge har vært tydelige på at rapporten bør offentliggjøres så raskt som mulig, sier statssekretær Audun Halvorsen i Utenriksdepartementet til MIFF.
Ine Marie Eriksen Søreide
Ine Marie Eriksen Søreide. (Photo: UN Photo/Evan Schneider)

I forrige uke gjenga det tyske magasinet Bild fra en EU-rapport som bekrefter at palestinske skolebøker inneholder jødehat og oppfordrer til vold.

– Palestinske barn blir opplært i antisemittisk agitasjon og oppfordret til vold – finansiert av EU, skrev Bild.

EU-kommisjonen har inntil videre valgt å holde rapporten hemmelig. På spørsmål fra MIFF opplyser statssekretær Audun Halvorsen at Utenriksdepartementet mottok en kopi av rapporten allerede i april.

Inntil rapporten er offentliggjort av Europakommisjonen har vi ikke anledning til å dele rapporten eller våre vurderinger av innholdet, sier Halvorsen.

I desember 2019 vedtok Stortinget: «Flertallet ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en tilbakemelding om resultatene fra granskningen fra Georg Eckert Institute på egnet vis så snart disse foreligger, og gjøre greie for videre håndtering av saken.» Når vil denne orienteringen bli gitt til Stortinget?

– Norge og de andre giverne avventer nå Europakommisjonens beslutning om offentliggjøring. Det er kommisjonen som er oppdragsgiver for rapporten og som tar stilling til offentliggjøring. Norge har vært tydelige på at rapporten bør offentliggjøres så raskt som mulig. Så raskt rapporten er offentliggjort, vil regjeringen på egnet måte komme tilbake til Stortinget med en tilbakemelding om resultatene, svarer Halvorsen.

Oppdatering mandag 14. juni kl. 14.15.

Mandag 14. juni sendte stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde inn skriftlig spørsmål til utenriksministeren om når Stortinget vil bli informert om rapporten fra Georg Eckert.

Hvorfor tror du EU har valgt å holde rapporten hemmelig i to måneder? Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise