Kong Harald sendte hilsen til Israel

Gratulerte Israels nye president og sendte lykkeønskninger til innbyggerne i Israel.
Kong Harald har sendt en gratulasjon til det israelske folk og Israels nyvalgte president. (Foto: Kongehuset)

Det norske kongehuset har sendt ut en pressemelding hvor kong Harald gratulerer Israels nyvalgte president Isaac Herzog, som denne uken ble tatt i ed. Han ytret også håp om velstand og velferd for innbyggerne i Israel.

«I anledning din innvielse som president for staten Israel, ønsker jeg å rette mine gratulasjoner og beste ønsker til deg personlig og din familie på vegne av meg selv og det norske folk, og mine ønsker om velstand og velferd for Israels folk», står det i gratulasjonen som er signert av «Harald R».

Isaac Herzog ble i begynnelsen av juni valgt til Israels ellevte president. Han overtok denne uken etter Reuven Rivlin, som har vært president de siste sju årene. Hans far Chaim Herzog var Israels sjette president fra 1983 til 1993.

I sin første tale etter å ha blitt valgt til president sa Herzog at han «ønsker å bygge broer» innad i Israel og med den jødiske diasporaen, til å oppmuntre til entreprenørskap og bekjempe antisemittisme og hat mot Israel.

– Jeg aksepterer det tunge ansvaret det er lagt på meg. Jeg aksepterer privilegiet å tjene alle innbyggerne i Israel, sa Herzog etter at han ble valgt.

En president i Israel blir valgt for sju år om gangen og er i stor grad en seremoniell rolle. Utøvende makt ligger hos regjering og statsminister.

Israels president Isaac Herzog ble tatt i ed 9. juli 2021. Til høyre står avtroppende president Reuven Rivlin. I midten er ordstyrer i det israelske parlamentet Knesset Mickey Levy. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise