Israelsk selskap kjøper norsk selskap for 7,6 milliarder kroner

Azrieli-gruppen, et av Israels største selskaper, har kjøpt det norske datasenter-selskapet Green Mountain til 7,6 milliarder kroner.
Green Mountain har hatt en firedobling av omsetning de siste tre årene. (Illustrasjonsfoto: Green Mountain informasjonsvideo på YouTube)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Ifølge E24 er Azrieli-gruppen det femte største selskapet på Tel Aviv-børsen. Selskapet har tidligere kjøpt seg opp i den amerikanske datasenter-sektoren, og er nå i gang med å gjøre «vesentlige investeringer» i Europa.

Mandag 19. juli meldte Azrieli-gruppen at de kjøper alle aksjene i Green Mountain AS fra Smedvig-konsernet.

– Vi har bygget opp selskapet siden 2011, og følte tiden var inne for nye eiere. Store investeringer skal til, så vi har sett etter nyere eiere som kan ta selskapet videre, sier direktør Odd Torland i Smedvig-konsernet til E24.

– Selskapet fortsetter i Norge, og skal drives som før. Det blir ingen endring som sådan. Og det blir ingen endring for de ansatte, legger han til.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise