På skoleside blandes Klippedomen inn i jødedommen

Hva gjør Klippedomen i et kapittel om jødedommen?
Skjermdump fra Cappelen Damms skoleside.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Forlaget Cappelen Damm har samlet digitale læremidler fra 1.-10. trinn i en tjeneste de kaller «Skolen». Opplegget blir brukt av en lang rekke skoler over hele landet.

I helgen ble MIFF tipset om illustrasjonsbildet til avsnittet «Viktige symboler i jødedommen» laget for femte klasse.

Slik ser siden ut:

Er Klippedomen en synagoge? (Foto: Privat)

Under et bilde av Klippedomen i Jerusalem får elevene spørsmålet: «Hva skjer i synagogen? Skriv med egne ord.»

Klippedomen er et av de fremste symbol på islam i Jerusalem, bygget på ruinene av det jødiske tempelet. Hadde man tatt bildet fra vest, kunne Cappelen Damm fått med Vestmuren som er særdeles hellig i jødedommen og et symbol på jødedommen. Men dette bildet er tatt fra øst.

En femteklassing som ser på «Skolen» vil vanskelig unngå å tenke at Klippedomen er en synagoge.

– Det minner litt om UNESCOs forsøk på å fornekte jødisk tilknytning til Jerusalem ved konsekvent å unnlate å bruke begrepet Tempelplassen og i det hele tatt fornekte jødiske begreper om de aller mest sentrale symbolene på og stedene for jødisk tro, kommenterer Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

– Jeg har en mistanke om at forlaget har hatt en haug med bilder og bare valgt ut ett som de syntes så fint ut – totalt frikoblet fra oppgaven og historie- og kunnskapsløst så det holder, legger Rødner til.

Oppdatering

Samme dag som MIFF varslet Cappelen Damm om denne feilen fikk vi slikt svar: «Takk for tilbakemelding. Da er den sendt videre og feilen vil bli rettet opp.»

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise