– Hvis de rødgrønne vinner valget vil det bli merking av israelske varer

Syv partier deltok på MIFFs Israel-debatt. Men venstresiden glimret med sitt fravær.
Syv partier deltok på MIFFs debatt i forkant av stortingsvalget 2021 i Oslo. (Foto: Skjermdump)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Tirsdag 31. august avholdt MIFF Oslo et debattmøte i forkant av stortingsvalget med politikere fra syv partier på Thon Hotel Vika i Oslo. Arrangementet ble også strømmet til hundrevis gjennom MIFFs kanaler.

Høyre stilte med seniorrådgiver i utenrikskomiteen Alexander Zlatanos Ibsen, Frp stilte med stortingsrepresentant og nestleder i Israel venner på Stortinget Himanshu Gulati, KrF stilte med stortingsrepresentant og medlem i Utenriks- og forsvarskomiteen Geir Sigbjørn Toskedal, Venstre stilte med nestleder i Oslo venstre Haakon Riekeles, Partiet De Kristne stilte med partileder Erik Selle, Demokratene stilte med Dag Myhre og Liberalistene stilte med Arnt Rune Flekstad. Conrad Myrland var debattens ordstyrer.

Partiene SP, AP, SV, MDG og Rødt var også invitert til å delta på debatten, men ingen av disse valgte eller kunne stille med en representant til møtet.

– Jeg er veldig skuffet over at ingen fra venstresiden har prioritert denne debatten. Det er fordi jeg tror det vil bli en stor endring i politikken på dette området hvis vi får et skifte etter valget, sa Gulati fra Fremskrittspartiet.

Også flere andre partier uttrykte bekymring for hvordan den norske politikken overfor Israel vil bli hvis det blir et regjeringsskifte etter valget.

– Hvis de rødgrønne vinner valget, så går det kort tid før det blir merking av israelske varer og det igjen blir snakk om boikott, sa Toskedal fra KrF.

Her kan du se opptak av den halvannen timer lange debatten:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise