Ber om stans i diskriminering av Israel i FN-systemet

Høyres stortingsrepresentant Ingjerd Schou har, sammen med 314 andre parlamentarikere fra begge sider av Atlanterhavet, skrevet under på et krav om stans av diskriminering av Israel i FN.
Ingjerd Schou
Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H). (Foto: Stortinget)

I den siste stortingsperioden har Ingjerd Schou fra Østfold vært en av Høyres representanter i Utenrikskomiteen på Stortinget. Hun ble gjenvalgt til fire nye år på Stortinget 13. september. Schou er den eneste norske politikeren som nylig har undertegnet et opprop i regi av den internasjonale gruppen av parlamentarikere Transatlantic Friends of Israel.

– Vi ber EUs medlemsland og andre demokratier bidra til å stanse den systematiske diskrimeringen av Israel i FN, skriver parlamentarikerne.

I 2020 ble det vedtatt 17 resolusjoner mot Israel i FNs generalforsamling. Til sammenligning vedtok FN bare seks resolusjoner mot alle andre land i verden. Les flere andre eksempler på diskrimineringen på MIFFs temaside Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig.

Parlamentarikerne skriver: «Når vi ser økende global antisemittisme, er den ustoppelige, uproporsjonale og rituelle fordømmelsen av verdens eneste jødiske stat i FN spesielt farlig og må ta slutt. Israel fortjener oppmerksomhet og granskning, slik som alle andre land. Men de fortjener også lik behandling, ikke mer, ikke mindre.»

Oppropet påpeker at dobbeltstandarden mot Israel også utgjør en fare for FN, ved at tilliten svekkes og støtten reduseres. Ved å bruke uforholdsmessig mye tid på Israel, flytter FN sine begrensede ressurser bort fra alvorlige internasjonale kriser.

Schou og de andre parlamentarikerne oppmuntrer til å stemme mot de anti-israelske resolusjonene i FNs generalforsamling og andre FN-organer, oppheve at Israel står som fast punkt på agendaen til FNs menneskerettighetsråd og stanse diskrimineringen av Israel i FN-komiteer.

Både Israel og FN kom ut av Holocausts aske, påpeker parlamentarikerne. «Det transatlantiske fellesskapet av demokratier har derfor en hellig forpliktelse til å sikre at FN-systemet ikke lenger blir misbrukt til hele tiden å demonisere den jødiske staten og, på den måten, ødelegge verdensorganisasjonen selv og den universelle verdier.»

Les mer på MIFFs temaside Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHer klarer ikke Wold å holde smilet tilbake
Neste artikkelUtenriksministeren: – Vi ser de utfordringene med Durban IV som MIFF peker på
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise