Norge deltar ikke på politisk nivå på Durban IV

- Norge stiller ikke på politisk nivå. Det vil være deltakelse på embetsnivå, sier statssekretær Jens Frølich Holte.
Jens Frølich Holte
Statssekretær Jens Frølich Holte. (Foto: Foto: Fotograf Sturlason/UD)

22. september blir det avholdt høynivåmøte for 20 år siden Durbankonferansen (møtet blir omtalt som Durban IV). Macron sa at Frankrike ikke kommer til å delta på grunn av «en historie av antisemittiske uttalelser» på slike konferanser.

I august svarte UD at Norge er i tett dialog med andre land hvorvidt vi skal delta eller ikke. Den gang hadde allerede USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og åtte andre demokratier sagt at de ikke kommer til å delta. Hittil i september har også Italia, New Zealand, Hellas, Kroatia, Slovakia, Slovenia og Hellas trukket seg.

Torsdag i forrige uke sa utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide til MIFF at Norge fortsatt vurderer sin deltakelse.

I dag opplyser statssekretær Jens Frølich Holte at Norge ikke kommer til å delta på politisk nivå på Durban IV, men delta på embetsnivå.

– Regjeringen har i lang tid støttet internasjonal innsats mot rasisme. Vi stiller oss derfor bak den politiske erklæringen som er utarbeidet i forbindelse med møtet. Erklæringen tar etter vår mening tydelig avstand fra all form for rasisme og diskriminering, inkludert antisemittisme. Selve Durban-møtene har ikke fungert godt nok som en møteplass for å drøfte et viktig tema som rasisme, på grunn av en historikk med antisemittiske uttalelser, sier Frølich Holte til MIFF.

MIFF er aktiv i fire av de fem nordiske landene. Grafikken under har MIFF spredt i sosiale medier både på norsk, dansk, svensk og islandsk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise