Israelsk selskap kjøper seg inn i norsk næring

Det israelske investeringsselskapet Israel Corp blir en del av norsk oppdrettsnæring.
Norske Akva Group leverer utstyr og teknologi til oppdrettsnæringen, blant annet til landbaserte anlegg. Spesielt dette med landbasert anlegg er en av årsakene til at det israelske selskapet Israel Corp kjøper seg opp. (Foto: Akva Group)

Det israelske investeringsselskapet Israel Corp ønsker å kjøpe 15 prosent av norske Akva Group, som driver med oppdrettsteknologi, skriver nettstedet E24. Det er også sendt ut en børsmelding onsdag morgen.

– Vi er glade for å ønske Israel Corp velkommen som langsiktig, strategisk aksjonær i Akva, sier konsernsjef Knut Nesse i Akva Group i børsmeldingen. Til E24 sier Nesse at dette er noe de har jobbet med å få til i lang tid.

Akva Group, som har hovedkontor på Kvernaland på Jæren, er i dag verdens største leverandør av utstyr og teknologi til oppdrettsnæringen. Selskapet omsatte i fjor for om lag tre milliarder kroner.

– Våre diskusjoner med Akva har overbevist oss om at Akva er en ledende aktør innen akvakultur, og best posisjonert til å gripe mulighetene innen landbasert oppdrett, sier konsernsjef Yoav Doppelt i Israel Corp.

Ifølge E24 innebærer investeringen at israelske Israel Corp gjennom en aksjeutvidelse får en eierandel på 10 prosent i Akva Group. Det betyr også at det norske selskapet får 320 millioner kroner i friske midler.

– Pengene blir øremerket videre teknologiutvikling innen sjøbasert oppdrett, landbaserte anlegg og digitalisering, sier Nesse, som beskriver Israel Corp som «et investeringshus som har greie på teknologi og digitalisering».

Selskapene skal også samarbeide om flere andre investeringer i næringen.

Samtidig som det israelske investeringsselskaper kjøper seg opp i selskapet har Akva Group inngått en kontrakt om å bygge et oppdrettsanlegg på land i Maryland i USA til en verdi av 1,3 milliarder kroner. Det er den desidert største kontrakten selskapet noen gang har fått. Egersund Group ASA, som er majoritetsaksjonær i Akva Group, sitter i dag på 62 prosent av selskapet. De garanterer at Israel Corp skal få kjøpt de aksjene de ønsker.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise