Norge øker støtten til palestinerne med 27 prosent

Palestinerne får allerede minst fem ganger mer norsk bistand per hode enn fattige og krigsherjede afrikanske land. Likevel varsler utenriksminister Jonas Gahr Støre en økning på 27 prosent i bistanden til palestinerne for år 2008.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

– For å sikre at offentlige ansatte fortsatt kan få utbetalt lønn, og sikre helse og utdanning til palestinerne, har Norge innenfor budsjettet for 2008 besluttet å øke budsjettstøtten til palestinske selvstyremyndigheter med 85 millioner kroner til 310 millioner kroner for inneværende år. Den samlede norske støtten til det palestinske folk i år blir da på 790 millioner kroner, opplyser Støre i en pressemelding tirsdag formiddag.

I år 2007 gav den norske regjering totalt 622 millioner kroner i bilateral og multi-bilateral bistand til det palestinske folk. Se full oversikt over bistandsmottakerne.

I januar 2007 dokumenterte den israelske organisasjonen NGO Monitor hvordan norske bistandspenger i tidligere år ble kanalisert gjennom organisasjoner som driver en intens politisk kamp mot Israel. Dette endret seg ikke i bistandsåret 2007.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre ledet mandag 22. september møtet i den internasjonale giverlandsgruppen (AHLC) for bistand til Det palestinske området.

Forrige artikkelTerrorist kjørte rett inn i soldatgruppe
Neste artikkelArresterte arabere mistenkt for terror
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -