Norge øker støtten til palestinerne med 27 prosent

Palestinerne får allerede minst fem ganger mer norsk bistand per hode enn fattige og krigsherjede afrikanske land. Likevel varsler utenriksminister Jonas Gahr Støre en økning på 27 prosent i bistanden til palestinerne for år 2008.

– For å sikre at offentlige ansatte fortsatt kan få utbetalt lønn, og sikre helse og utdanning til palestinerne, har Norge innenfor budsjettet for 2008 besluttet å øke budsjettstøtten til palestinske selvstyremyndigheter med 85 millioner kroner til 310 millioner kroner for inneværende år. Den samlede norske støtten til det palestinske folk i år blir da på 790 millioner kroner, opplyser Støre i en pressemelding tirsdag formiddag.

I år 2007 gav den norske regjering totalt 622 millioner kroner i bilateral og multi-bilateral bistand til det palestinske folk. Se full oversikt over bistandsmottakerne.

I januar 2007 dokumenterte den israelske organisasjonen NGO Monitor hvordan norske bistandspenger i tidligere år ble kanalisert gjennom organisasjoner som driver en intens politisk kamp mot Israel. Dette endret seg ikke i bistandsåret 2007.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre ledet mandag 22. september møtet i den internasjonale giverlandsgruppen (AHLC) for bistand til Det palestinske området.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise