Norge gir ham millioner av kroner årlig, men her avviser han det norske kravet om stans i belønning av terrorister

Saeb Erekat (stående) taler til diplomater 27. mai. Norges representant til palestinske myndigheter sitter tre plasser til høyre for Erekat. (Foto: PLO, Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag 28. mai skrev utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide til stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen: «Norge er kritisk til de palestinske selvstyremyndigheters (PA) nåværende støtteordning til fanger og deres familier. Fra norsk side har det ved gjentatte anledninger blitt formidlet tydelig til selvstyremyndighetene at støtteordningen er uakseptabel. Norge arbeider for å endre støtteordningen, og leder nå, på vegne av andre berørte givere, en dialog med PA om spørsmålet.»

Svaret fra palestinske myndigheter kom allerede dagen før. Mandag 27. mai arrangerte PLOs forhandlingsdepartement et selskap for diplomater, palestinske frivillige organisasjoner og familier til palestinske fanger.

– Vi vil fortsette å betale lønnen til palestinske fanger i respekt for Palestinas nasjonale kamp for frihet, sa Saeb Erekat under middagen, ifølge PLOs forhandlingsdepartements offisielle Twitter-konto. Bildene viser at tre plasser til høyre for Erekat satt Hilde Haraldstad, Norges representant til palestinske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2016 påpekte MIFF at Norge gir millioner av kroner i støtte til PLOs forhandlingsdepartement selv om PLO nekter å forhandle med Israel. De siste kjente forhandlingene endte våren 2014.

Siden den gang er støtten bare økt, ifølge UDs tilskuddsportal. Til sammen har Norge gitt nesten 19 millioner kroner til PLOs forhandlingsdepartement fra 2015 til 2019. I tillegg har Norge lovet ytterligere 2,6 millioner kroner i år. Hvorfor gir Norge stadig økende bidrag for å «forberede og gi rådgivning om sluttstatusforhandlinger» når palestinerne nekter å forhandle? Hvorfor møter en norsk representant opp til feiring sammen med dem som kjemper for en støtteordning som Norge mener er uakseptabel? Det kan være god grunn for stortingsrepresentanter å stille nye spørsmål til utenriksministeren…

Også «Kommisjonen for fangesaker» har publisert bilder av middagen på sin Facebook-side. (Foto: The Commission of Detainees Affairs, Facebook)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag