Flyforbud over Marokko

I flere år har israelske fly fått bruke luftrommet over Marokko. De har til og med fått lov til å lande i Marokko ved behov, selv om det ikke har vært faste ruter mellom Israel og Marokko. Da daværende utenriksminister David Levy (som kommer fra Marokko) i januar var på besøk hos den nye kongen, Mohammed VI, var det tale om at El Al skulle kunne opprette faste flyruter mellom de to landene. Men da Marokko brøt forbindelsene med Israel i oktober, endret klimaet seg. Det fikk det israelske flyselskapet Arkia erfare. Selskapet hadde planlagt å drive charterflyging til Salvador i Bahia-provinsen i Brasil. Flyturen skulle ta 15 timer. Det skulle være mellomlanding i Tenerife, som tilhører Spania. Men nå sier regjeringen i Marokko nei til å bli overflydd av israelske fly. Det betyr en så lang omvei for flyene at ruten ikke blir konkurransedyktig. I tillegg har konkurrerende flyselskaper satt ned prisen for å forhindre Arkias ruter. Prosjektet er derfor utsatt.

I flere år har israelske fly fått bruke luftrommet over Marokko. De har til og med fått lov til å lande i Marokko ved behov, selv om det ikke har vært faste ruter mellom Israel og Marokko. Da daværende utenriksminister David Levy (som kommer fra Marokko) i januar var på besøk hos den nye kongen, Mohammed VI, var det tale om at El Al skulle kunne opprette faste flyruter mellom de to landene.

Men da Marokko brøt forbindelsene med Israel i oktober, endret klimaet seg. Det fikk det israelske flyselskapet Arkia erfare. Selskapet hadde planlagt å drive charterflyging til Salvador i Bahia-provinsen i Brasil. Flyturen skulle ta 15 timer. Det skulle være mellomlanding i Tenerife, som tilhører Spania.

Men nå sier regjeringen i Marokko nei til å bli overflydd av israelske fly. Det betyr en så lang omvei for flyene at ruten ikke blir konkurransedyktig. I tillegg har konkurrerende flyselskaper satt ned prisen for å forhindre Arkias ruter. Prosjektet er derfor utsatt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIAI blomstrer
Neste artikkelJødehatets forskjellige avskygninger
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise