Kong Herodes

I året 37 f. Kr. erobret kong Herodes Jerusalem.

Herodes var barnebarn av edomitter som omvendte seg til jødedommen. Hans far, Antipater, var sterkt pro-romersk, og Herodes arvet denne holdningen. I 40 f. Kr. overtalte han det romerske senatet til å utnevne ham som konge av Judea. Han erobret Judea og styrte det i 32 år. Hans styre var karakterisert av lojalitet mot Roma, konflikter med det jødiske presteskapet og massemord på virkelige og innbilte fiender. Blant ofrene var hans kone, Mariamme, og hennes to sønner, bror, mor og bestefar.

For å få uttrykk for sine ambisjoner om å være en stor leder, gikk han i gang med overdådige byggeprosjekter. Blant dem var havnen i Cæsarea og templet i Jerusalem, som han gjorde langt mer overdådig enn det var i utgangspunktet.

Han brakte, tross alt, velstand og stabilitet til Judea to generasjoner før hans etterfølgere oppgav den pro-romerske politikken, med de katastrofale følgene det fikk.

 

Fritt etter en artikkel av Amotz Asa-El

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelClintons tanker
Neste artikkel«Bomb Syria!»
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise