Falash mura

Falash mura er etiopiske jøder som gikk over til kristendommen under større eller mindre press.

Etter jødisk oppfatning slutter de da å være jøder, og har derfor ikke uten videre rett til å komme til Israel. Etter hvert har likevel stadig flere av dem fått komme. Mange av dem har da gjennomgått en omvendelse tilbake til jødedommen.

 

For tiden er det 8.000 falash mura i Etiopias hovedstad, Addis Abeba. En undersøkelse nå i november av halvparten av dem viste at mange av dem er i en svært dårlig forfatning. 60 % av barna er syke, 6 ganger så mange er sterkt undervektige som i befolkningen generelt. Mange kan få skader for livet.

 

For tiden kommer ett fly pr. uke til Israel med falash mura.

 

Les også:
Jødene fra Etiopia

Forrige artikkelIngen offentliggjøring, takk!
Neste artikkelJødene fra Etiopia
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no