Falash mura

Falash mura er etiopiske jøder som gikk over til kristendommen under større eller mindre press.

Etter jødisk oppfatning slutter de da å være jøder, og har derfor ikke uten videre rett til å komme til Israel. Etter hvert har likevel stadig flere av dem fått komme. Mange av dem har da gjennomgått en omvendelse tilbake til jødedommen.

 

For tiden er det 8.000 falash mura i Etiopias hovedstad, Addis Abeba. En undersøkelse nå i november av halvparten av dem viste at mange av dem er i en svært dårlig forfatning. 60 % av barna er syke, 6 ganger så mange er sterkt undervektige som i befolkningen generelt. Mange kan få skader for livet.

 

For tiden kommer ett fly pr. uke til Israel med falash mura.

 

Les også:
Jødene fra Etiopia

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIngen offentliggjøring, takk!
Neste artikkelJødene fra Etiopia
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise