Ingen offentliggjøring, takk!

I juni hadde Chaim Langert fra Jerusalem et leserbrev i Jerusalem Post. Der gir han uttrykk for at han synes det er fint at utdanningsminister Yossi Sarid har bestemt at israelsk ungdom skal få lære om tyrkernes folkemord på armenerne etter 2. verdenskrig. Men at Sarid sa dette offentlig, var ikke lurt. Det gjorde den […]

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


I juni hadde Chaim Langert fra Jerusalem et leserbrev i Jerusalem Post. Der gir han uttrykk for at han synes det er fint at utdanningsminister Yossi Sarid har bestemt at israelsk ungdom skal få lære om tyrkernes folkemord på armenerne etter 2. verdenskrig.
Men at Sarid sa dette offentlig, var ikke lurt. Det gjorde den tyrkiske regjeringen flau og oppskaket.

USA kan tåle å fornærme Tyrkia. Men lille Israel har ikke råd til å fornærme sin eneste allierte i Midtøsten.

Dette er, fritt gjengitt, et eksempel på de utrolig mange hensynene israelerne må ta til naboer som ikke vant med fri debatt og med å tåle ubehagelige sannheter. Desto viktigere er det at Israels venner taler fritt om det israelerne selv ikke kan si så mye om.

Forrige artikkelAntisemittisme i Polen
Neste artikkelFalash mura
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.