Israelske arabere og demokratiet

Sommeren 1997 var en delegasjon israelske arabere på besøk i Syria. Mange av dem var medlemmer av Knesset. Syrerne tillot ingen jøde å være med, ikke en gang en journalist. Syria er formelt sett i krig med Israel (status er våpenhvile).

Abdul Malik Dahamshe, medlem av Knesset fra Demokratisk arabisk parti, uttalte bl. a følgende: Han håper at Syria vinner den neste krigen mot Israel, Palestina (inkludert Israel) og Syria er ett hjemland, arabernes seier vil til slutt bli vunnet ved sverdet, ved jihad (hellig krig) av hele den arabiske verden.

 

Flere andre arabiske medlemmer av Knesset kom med lignende uttalelser, som jo var rene krigs­erklæringer mot deres hjemland. Flere arabere hevdet også at de arabiske flyktningene fra 1948 måtte ha rett til å vende tilbake til Israel (til tross for at det siden er kommet flere jøder fra arabiske land til Israel enn de araberne som flyktet).

 

Statsminister Netanyahu kom med en kort kommentar til krigserklæringene. Han sa at Israel aldri vil tillate arabiske flyktninger å vende tilbake til Israel. Og så sa han at slike uttalelser som dem de ansvarlige araberne var kommet med, skulle ikke få lov til å ødelegge det delikate forholdet mellom jøder og arabere i Israel.

 

– Det var hele kommentaren fra Netanyahu. Bortsett fra en viss kritikk fikk besøket og det som skjedde ingen følger for noen av de arabiske delegatene.

Jeg er overbevist om at ikke et eneste annet land i verden, Norge ikke unntatt, ville ha reagert så tolerant på en så provoserende oppførsel i en krigssituasjon.

 

Les også:
Fordel for araberne
Forskning og teknologi
Helse og sikkerhet
Integrering
Jordbruk
Økonomi
Utdanning
Forbilledlig demokrati

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIntegrering
Neste artikkelJordbruk
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise