Økonomi

Israel grenser til Libanon, Syria, Jordan og Egypt. Disse landene dekker til sammen 60 ganger så stort areal som Israel, og har 14 ganger så stor befolkning. Likevel er Israels brutto nasjonalprodukt halvannen gang så stort som disse nabolandene.

Altså ikke pr. person, men absolutt: Israels snaut 6 millioner innbyggere tjener mer enn nabolandenes 80 millioner totalt sett. Pr. innbygger tjener israelerne gjennomsnittlig 11 ganger så mye som jordanere, 15 ganger så mye som syrere og 22 ganger så mye som egypterne, mer enn dobbelt så mye som saudi-araberne. – Tallene er først og fremst tatt fra Hvem, hva, hvor, utgitt av Aftenposten (1999-utgaven).

 

Israel ligger i verdenstoppen på høyteknologi og flere andre felter. Dette er skjedd i et land nesten uten naturressurser og hvor flertallet av befolkningen har u-lands-bakgrunn.

 

Les også:
Fordel for araberne
Forskning og teknologi
Helse og sikkerhet
Integrering
Israelske arabere
Jordbruk
Utdanning
Forbilledlig demokratiGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelJordbruk
Neste artikkelUtdanning
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise