Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske arabere og demokratiet

Sommeren 1997 var en delegasjon israelske arabere på besøk i Syria. Mange av dem var medlemmer av Knesset. Syrerne tillot ingen jøde å være med, ikke en gang en journalist. Syria er formelt sett i krig med Israel (status er våpenhvile).

Abdul Malik Dahamshe, medlem av Knesset fra Demokratisk arabisk parti, uttalte bl. a følgende: Han håper at Syria vinner den neste krigen mot Israel, Palestina (inkludert Israel) og Syria er ett hjemland, arabernes seier vil til slutt bli vunnet ved sverdet, ved jihad (hellig krig) av hele den arabiske verden.

 

Flere andre arabiske medlemmer av Knesset kom med lignende uttalelser, som jo var rene krigs­erklæringer mot deres hjemland. Flere arabere hevdet også at de arabiske flyktningene fra 1948 måtte ha rett til å vende tilbake til Israel (til tross for at det siden er kommet flere jøder fra arabiske land til Israel enn de araberne som flyktet).

 

Statsminister Netanyahu kom med en kort kommentar til krigserklæringene. Han sa at Israel aldri vil tillate arabiske flyktninger å vende tilbake til Israel. Og så sa han at slike uttalelser som dem de ansvarlige araberne var kommet med, skulle ikke få lov til å ødelegge det delikate forholdet mellom jøder og arabere i Israel.

 

– Det var hele kommentaren fra Netanyahu. Bortsett fra en viss kritikk fikk besøket og det som skjedde ingen følger for noen av de arabiske delegatene.

Jeg er overbevist om at ikke et eneste annet land i verden, Norge ikke unntatt, ville ha reagert så tolerant på en så provoserende oppførsel i en krigssituasjon.

 

Les også:
Fordel for araberne
Forskning og teknologi
Helse og sikkerhet
Integrering
Jordbruk
Økonomi
Utdanning
Forbilledlig demokrati


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart