«Irak har atomvåpen»

I november 1998 ble FNs våpeninspektører tvunget til å forlate Irak. Året etter flyktet en militær ingeniør fra Irak. Han er nå i dekning i Europa. Han er blitt intervjuet av London-avisen Sunday Telegraph. Ifølge denne mannen har Irak nå minst to atombomber som er klar til å bli brukt. Før FN-inspektørene kom, var 47 fabrikker involvert i prosjektet. Nå er det 64 fabrikker. Bombene blir laget i Hemrin, i det nordøstlige Irak, nær grensen til Iran. Han hadde selv vært med på å overvåke prosjektet. Avhopperen sier at det aktuelle området er under full kontroll av organisasjonen for atomenergi. "De bygger bomberom der," sier han. Avhopperens utsagn strir mot tidligere rapporter om at Iraks atomvåpen ennå er på et forberedende stadium.

I november 1998 ble FNs våpeninspektører tvunget til å forlate Irak. Året etter flyktet en militær ingeniør fra Irak. Han er nå i dekning i Europa. Han er blitt intervjuet av London-avisen Sunday Telegraph.

Ifølge denne mannen har Irak nå minst to atombomber som er klar til å bli brukt. Før FN-inspektørene kom, var 47 fabrikker involvert i prosjektet. Nå er det 64 fabrikker. Bombene blir laget i Hemrin, i det nordøstlige Irak, nær grensen til Iran. Han hadde selv vært med på å overvåke prosjektet.

Avhopperen sier at det aktuelle området er under full kontroll av organisasjonen for atomenergi. «De bygger bomberom der,» sier han.
Avhopperens utsagn strir mot tidligere rapporter om at Iraks atomvåpen ennå er på et forberedende stadium.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVannkrise
Neste artikkelFangeleir i Atlit
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise