“Irak har atomvåpen”

I november 1998 ble FNs våpeninspektører tvunget til å forlate Irak. Året etter flyktet en militær ingeniør fra Irak. Han er nå i dekning i Europa. Han er blitt intervjuet av London-avisen Sunday Telegraph. Ifølge denne mannen har Irak nå minst to atombomber som er klar til å bli brukt. Før FN-inspektørene kom, var 47 […]

I november 1998 ble FNs våpeninspektører tvunget til å forlate Irak. Året etter flyktet en militær ingeniør fra Irak. Han er nå i dekning i Europa. Han er blitt intervjuet av London-avisen Sunday Telegraph.

Ifølge denne mannen har Irak nå minst to atombomber som er klar til å bli brukt. Før FN-inspektørene kom, var 47 fabrikker involvert i prosjektet. Nå er det 64 fabrikker. Bombene blir laget i Hemrin, i det nordøstlige Irak, nær grensen til Iran. Han hadde selv vært med på å overvåke prosjektet.

Avhopperen sier at det aktuelle området er under full kontroll av organisasjonen for atomenergi. “De bygger bomberom der,” sier han.
Avhopperens utsagn strir mot tidligere rapporter om at Iraks atomvåpen ennå er på et forberedende stadium.

Forrige artikkelVannkrise
Neste artikkelFangeleir i Atlit
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -