Antisemittisme i verden

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

“Amerikanerne uttrykker seg på mange måter med et slikt hat,” sa han. “Nesten alt som skjer, som f. eks. at prisene stiger, kan føres tilbake til Det internasjonale pengefondet og Verdensbanken. Og de er det samme som USA. Og hvem kontrollerer USA? Det gjør jødene.”

Denne logikken er gangbar hos millioner av mennesker verden over. Den avspeiler den historiske antisemittismen. Det er en direkte fortsettelse av tanken om at jødene forgifter brønnene og drikker blodet av kristne. Siden førte det til Zions vises protokoller, som igjen var en viktig drivkraft bak nazismen.

Man kan fremdeles stadig se antisemittiske tanker i arabisk presse, i ledere, andre artikler og karikaturer. Også i land hvor pressen er sterkt sensurert (som Egypt), får dette passere. Det er en viktig faktor å ha med når man skal vurdere om araberne virkelig har godtatt at jødene er en legitim del av Midtøsten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Naturlig er jøder med på mye galt, og jøder er med på mye godt. Det samme kan sies om en hvilken som helst annen gruppe med et stort antall mennesker. Det som blir helt galt, er når man forutsetter at jødene på en eller annen måte opptrer samordnet, som en slags sammensvergelse, som om det var noen som sitter og kontrollerer disse individuelle jødenes handlinger.

Flere artikler fra mars 2001:

Frigjøringshær for Jerusalem
SADDAM: Irak har startet oppbyggingen av en “Jerusalem-hær”, som skal frigjøre byen fra israelsk styre.

– Vår tilnærming har slått feil
ITZIK: Under en samtale om de anstrengelsene regjeringen Barak gjorde for å oppnå en varig avtale med palestinerne, sa tidligere miljøminister Dalia Itzik rett ut: “Det er klart at vår tilnærmingsmåte har slått feil.”

Flere palestinere enn jøder
2050: Ifølge tall fra FN vil antallet palestinere som bor i området vest for Jordan-elven være større enn antallet jøder i år 2050. Befolkningen i Irak vil øke med 132 prosent i perioden.

Regjeringen Sharon
BAKGRUNN: Sharon fikk den forsvarsministeren han ønsket seg.
Rabbiner Michael Melchior er statssekretær i utenriksdepartementet.

En myte sprekker
EGYPT: President Mubarak har latt offentliggjøre et intervju med Sa’ad Eddin Shazli, som var øverstkommanderende for de egyptiske styrkene under Yom Kippur-krigen i 1973. Shazli innrømmer at 10 dager inne i krigen var hans styrker på flukt, selv om de hadde fordelen av overraskelse i starten. – Egypterne har trodd de vant krigen.

Røttene til kapitulasjon
– Å kutte av forbindelsen til røttene er nettopp et av hovedmålene til branja, den venstreorienterte “klikken” som dominerer Israels intellektuelle liv og som har innflytelse på alle felter: Utdanning, militæret, rettsvesenet. De betrakter jødedommen en fiende i seg selv, skriver Jonathan Rosenblum i Jerusalem Post.

Å dolke folk i ryggen
Parti-kulturen i det israelske arbeiderpartiet har blitt forsuret av en “åtterbande” med personer som Yossi Beilin og Avraham Burg i spissen. Uten å ta hensyn til noe, har de kjempet seg frem til maktposisjoner i partiet. Rabin advarte mot dem, og nektet for eksempel i månedsvis å møte Avraham Burg.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag