Vi skal overta hele Palestina

Ifølge meldinger som det dessverre er grunn til å feste lit til, har Arafat i februar 1996 sagt til arabiske diplomater i Stockholm at staten Israel skal fjernes og palestinerne skal overta det hele. Stoffet har stått i 1/96 og 2/96. Vi legger merke til at dette skjedde mens Shimon Peres var statsminister i Israel.

I februar 1996 var Yasser Arafat på besøk i Stockholm. Der hadde han bl. a. et møte med 40 arabiske diplomater. Det var ikke tillatt å ta opp noe på bånd. Men en av de tilstedeværende diplomatene skal ha notert det Arafat sa og gitt det til en svensk journalist. Avisen Dagen har brakt et referat. Og etter å ha holdt det tilbake ei tid, har også Jerusalem Post funnet rapporten troverdig nok til å gjengi den. Siden har Ehud Ya’ari bekreftet innholdet i Jerusalem Report.

Arafats tema var Det forventede totale sammenbruddet av Israel. Noen punkter, fritt gjengitt:

Minst halvparten av de russiske innvandrerne er muslimer. De vil kjempe for en forent palestinsk stat etter at en borgerkrig bryter ut i Israel. Shimon Peres og Yossi Beilin vil støtte en palestinsk stat så lenge jøder blir garantert ”en viss grad” av religiøs frihet.
Jøder forventes å forlate Israel og emigrere til USA.

Vi palestinere vil ta over alt, inklusive Jerusalem. Peres og Beilin har allerede lovt oss halve Jerusalem.

Golan-høydene er allerede gitt bort, bare små detaljer gjenstår. Etter at Golan-høydene er oppgitt, vil minst en million rike jøder forlate Israel.

Palestinerne skal ha rett til å ta inn i sin stat så mange innvandrere som de vil. Om fem år vil det bo 6-7 millioner arabere på Vestbredden og i Jerusalem. ”Når jødene kan importere alle slags etiopiere, russere, uzbekere og ukrainere som jøder, kan vi importere alle slags arabere.

.. Vi planlegger å eliminere staten Israel og opprette en palestinsk stat. Vi vil gjøre livet utålelig for jøder ved psykologisk krigføring og befolkningseksplosjon. Jøder vil ikke ønske å bo blant arabere.”

Så langt et referat av hva Arafat skal ha sagt til arabiske diplomater i Stockholm i februar 1996.

Bakgrunnen
Det er naturligvis ikke riktig at de fleste russiske innvandrerne er muslimer, praktisk talt ingen er det. Men mange kommer fra muslimske områder.

I Jerusalem Report for 4. april skriver Ehud Ya’ari om dette: ”Den israelske regjeringen har .. full bekreftelse på at det stemmer at Arafat har sagt det han er sitert på i sitt møte med arabiske diplomater i Stockholm. Han snakker der, som rapportert, om ”det psykologiske presset” og ”demografiske presset” som vil få Israel til å bryte sammen til slutt, og dets jøder løpe i dekning. For ikke å skape problemer på kort sikt (”For reasons of momentary convenience”), har regjeringen valgt å ikke ta opp Arafats visjon om Det nye Midtøsten. I den israelske pressen ble saken henvist til nederst på sider langt inne i avisa.”

I Norge ble saken brakt i Dagen, latterliggjort i Vårt Land og, så vidt jeg vet, forbigått i taushet i øvrige medier.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHva vil Arafat oppnå?
Neste artikkelRAMALLAH: Fem palestinere drept
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise